Pençe-Kilit şehidi Halil İbrahim Yiğit'e son görev! Ağlayan askerin göz yaşını böyle sildi

Pençe-Kilit operasyonu şehidi Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit İstanbul'da dualarla toprağa verildi. Şehidin nişanlısı fotoğrafına sarılırken, anne babası ayakta zor durdu. Bir vatandaşın tabut başındaki askerin göz yaşını silmesi dikkat çekti..

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit İstanbul Ataköy'de son yolculuğuna uğurlandı. Nişanlısı şehidin fotoğrafına sarılırken, annesinin de ayakta güçlükle durduğu görüldü. Baba Ragıp Yiğit, "Ben şehit babasıyım. Gururluyum" dedi.

Pençe Kılıç Operasyonu bölgesinde girdiği çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit için, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii" cenaze töreni düzenlendi.

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, siyasi parti temsilcileri, şehidin annesi Nursen Yiğit, babası Ragıp Yiğit, kardeşi Abdurrahim Yiğit, şehidin nişanlısı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN NİŞANLISI GÖZ YAŞINA BOĞULDU

Şehidin fotoğrafına sarılan nişanlısı gözyaşına boğuldu. Annesinin de ayakta güçlükle durduğu görüldü. Şehidin cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş kıldırdı. Şehit Yiğit'in cenazesi omuzlarda taşınırken baba Ragıp Yiğit "Ben şehit babasıyım. Gururluyum" diyebildi.

ŞEHİT YİĞİT EVİNE HELALLİK ALMAYA GETİRİLDİ

Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit’in cenazesi helallik alınmak üzere Arnavutköy’de bulunan baba ocağına getirildi. Şehidin annesi oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Tabutun başında ağlayan bir askerin gözyaşını vatandaş sildi.
Pençe Kılıç Operasyonu bölgesinde girdiği çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit’in cenazesi İstanbul Arnavutköy’de bulunana baba ocağına helallik alınmak üzere getirildi. Yiğit’in cenazesinin getirildiği baba evine çok sayıda yakını da geldi. Şehidin baba ocağı ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin Türk Bayrağına sarılı cenazesi askeri konvoyla baba ocağına getirildi.

aw770929-01.jpg

TABUTUN BAŞINDA AĞLAYAN BİR ASKERİN GÖZYAŞINI VATANDAŞ SİLDİ

Şehidin annesi oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşlarına boğuldu. Şehidin nişanlısı da tabutun yanına gelip göz yaşı döktü.

aw770929-04.jpg

Tabutun başında ağlayan bir askerin gözyaşını ise vatandaş sildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit’in cenazesi, alınan helalliğin ardından baba ocağından ayrıldı.

aw770929-08.jpg

Şehidin naaşı cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’ne götürüldü.

Öte yandan, kılınan namazının ardından Şehit Halil İbrahim Yiğit cenazesi defnedilmek üzere Edirne Kapı Şehitliği'ne götürüldü.

aw770929-07.jpg

ŞEHİDİN ANNELER GÜNÜ’NDE ÇEKTİĞİ VİDEO ORTAYA ÇIKTI

Şehit Halil İbrahim Yiğit’in Anneler Günü’nde çektiği bir video ortaya çıktı. Şehidin videoda, “Dün, bugün ve yarın hep seni sevdim. Daima seni seveceğim. Bizimki bitmez bir sevgi annem” idemesi yürekleri dağladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit, PKK’ya yönelik devam eden Pençe Kılıç Operasyonu bölgesinde girdiği çatışmada ağır yaralanarak şehit düştü. Şehit Yiğit’ten geriye Anneler Günü'nde annesi için hazırladığı video kaldı. Videoda annesine seslenen şehidin, “Dün, bugün ve yarın hep seni sevdim. Daima seni seveceğim. Bizimki bitmez bir sevgi annem. Anneler günün kutlu olsun. En büyük asker bizim asker diye vatan ocağına beni gönderen annem en büyük anne sensin” ifadeleri yer aldı.

aw769858-01.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.