Pençe-Kilit operasyonunda bir askerimiz daha şehit oldu! 5 şehidin bir arada fotoğrafı yürek yaktı

Pençe-Kilit operasyonunda bir askerimiz daha şehit oldu! 5 şehidin bir arada fotoğrafı yürek yaktı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını açıkladı. Bölgede teröre karşı karadan ve havadan operasyonlar devam ederken, 5 şehidin son fotoğrafı yürek yaktı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, bugün teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı. Kapılay'ın şehadetiyle 24 Mayıs'ta şehit sayısı 5'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını, bölgedeki terör unsurlarına karşı karadan ve havadan operasyonların devam ettiğini duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız Şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" ifadeleri kullanılmıştı. Ardından bölgeden peş peşe acı haberler geldi.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan sıcak çatışmada Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler ve Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay şehit oldu. Şehit asker sayısı 5'e yükselirken, çatışmada yaralanan 2 askerimizin tedavisi sürüyor.

Teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği belirtildi.

g.jpg

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN GÜLER'İN AİLESİNE ŞEHADET HABERİ VERİLDİ

Yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, yapılan tüm müdahaleye rağmen kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Güler'in şehadet haberi Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi Portakal Caddesi'ndeki sitede yaşayan baba Mesut, anne Berrin Güler'in evine ve caddeye Türk bayrakları asıldı.

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P. Tğm. Abdulkadir Güler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.

Şehit Abdulkadir Güler'in cenazesinin yarın Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Uncalı Kent Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine defnedileceği belirtildi.

Resim

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay da kurtarılamayarak şehit oldu

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Bican Kapılay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesine acı haber verildi. Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay 23 yaşında ve bekardı.

Resim

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER CELAL TEKEDERELİ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 3 askerden biri olan 25 yaşındak Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin acı haberi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Şehidin babası Cevat ve annesi Aynur Tekedereli çocuklarının şehadet haberi ile birlikte yıkılırken, şehidin baba ocağının bulunduğu Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'ndeki ev de Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin naaşının işlemlerinin ardından Malatya'ya getirileceği ve yarın düzenlenecek askeri törenle defnedileceği öğrenildi.

onr.jpg

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ONUR DOĞAN ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan şehit oldu. Doğan'ın Ankara Altındağ'da bulunan ve acı haberinin ulaştığı baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin acılı ailesini yalnız bırakmayan mahalleli ise taziye evine ziyaretlerde bulunarak aileyi yalnız bırakmadı. Şehit için Kur-an okundu ve dualar edildi.

4 senedir uzman çavuş olarak görev yapan Doğan'ın üç ay önce nişanlandığı ve seneye düğünün olduğu öğrenildi. Üç çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan Doğan, memleketi Ankara'da yarın toprağa verilecek.

Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehadet haberi babaocağına ateş düştü

İZMİR'E ATEŞ DÜŞTÜ! UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN CANKAYA ŞEHİT OLDU

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın (24) şehadet haberi İzmir’deki ailesine ulaştı.
Şehidin annesi Nazire Cankaya(47), babası Niyazi Cankaya (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ile birlikte yaşadıkları İzmir’in Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ndeki evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.
Nişanlı olduğu ve bu yaz evlenmeyi planladığı öğrenilen Cankaya’nın cenazesinin, yarın memleketi Kütahya’nın Simav ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT ASKERLERİN 5'İNİN AYNI KAREDE YER ALDIĞI FOTOĞRAF YÜREKLERİ YAKTI

Resim

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin birlikte çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Kahraman askerlerin şehit olmadan önce çektirdiği ve 5'inin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri burktu.

Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum