Pekin'de hava kirliliğiyle mücadelede havai fişek yasağı

Pekin'de hava kirliliğiyle mücadelede havai fişek yasağı

Başkentte havai fişek, çatapat ve torpil gibi eğlence amaçlı patlayıcıları yasaklayan yönetmelik yürürlüğe girdi

PEKİN (AA) - Çin'deki hava kirliliğiyle mücadele kampanyası çerçevesinde başkent Pekin'de havai fişek ve çatapat patlatılması yasaklandı.

Pekin Halk Kongresi, yaşanan can ve mal kayıpları ile hava kirliliği kaygılarını göz önünde bulundurarak havai fişek, çatapat, torpil ve benzeri eğlence amaçlı yanıcı ve patlayıcı maddelerin yasaklanmasını öngören yönetmeliği yürürlüğe koydu.

Yönetmeliğe göre, şehir merkezinde havai fişek patlatılamayacak.

Resmi kutlamalar sırasında yetkililerin özel onayıyla patlatılacak olan havai fişeklerin bu yönetmenliğin kapsamı dışında olduğu belirtildi.

Ay takvimine göre kutlanan "Çuncie"de (Bahar Bayramı) ülke halkının, havai fişek, çatapat ve torpil patlatma alışkanlığı bulunuyor.

12 hayvanlı geleneksel Çin takvimine göre "yeni yıl" olarak kabul edilen Bahar Bayramı'nda Çinliler, aileleriyle birlikte vakit geçiriyor ve havai fişek atarak "kötü ruhları kovduğuna" inanıyor.

Pekin'deki Bahar Bayramı kutlamaları sırasında atılan havai fişek ve çatapatlar nedeniyle meydana gelen kazalarda son üç yılda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :