Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı

Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Payitaht Müzesi’nin temeli törenle atıldı.Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda düzenlenen...

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Payitaht Müzesi’nin temeli törenle atıldı.

Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın tarihi ve kültürel hayatı açısından çok önemli bir eseri hayata geçireceklerini belirtti.

Payitaht Müzesi’ni hayata geçirmenin kolay olmadığını dile getiren Başkan Akyürek, "Şu anda kazılmış olan alan tarihi dokunun bulunduğu alan, tarihçilerin ifadesine göre Selçuklu ecdadımız döneminde şifahane olarak faaliyet gösteren alan. Burada ortaya çıkan temeli koruyarak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Payitaht Müzesi Selçuklular adına yapılan Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Akyürek, müzede, Anadolu’nun vatan yapılma mücadelesinde nice fedakarlıklar yapıldığına dair çok sayıda eserin görülebileceğini kaydetti.

Konya'nın misyonu olan bir şehir olduğunu söyleyen Akyürek, "Konya payitaht, kurucu şehir. Konya’nın bu özelliklerini daha da güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bir başkent daima başkenttir. Bu sözü asla unutmamalıyız. Konya’da yaşayan insanlar bir bütün olarak Konya’nın bu tarihi mirasına hep birlikte sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri, Payitaht Müzesi'nin temelini atmak üzere butona bastı.

Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplam inşaat alanı 5 bin metrekare olan Payitaht Müzesi, 11.2 milyon liraya mal olacak ve 2018 yılı içinde tamamlanacak.

Servet R. Çolak-Memleket

 

payitaht-muzesi--(17).jpg

payitaht-muzesi--(5).jpgpayitaht-muzesi--(35).jpg

payitaht-muzesi--(1).jpg

Etiketler :