PAÜ'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

PAÜ'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin dava

Denizli'de terör örgütünün Pamukkale Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik, 68'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı davaya devam edildi- Sanık Çıtışlı:- "Alt komşumuza hırsız girmişti. Polislerin sesini duyup aşağı indik. Darbeyi polisler konuşurken öğren

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik, 68'i tutuklu 115 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Veli Çıtışlı, eski hastane müdürü Ulvi Tunçer'in paralel yapı içinde yer aldığını duyduğunu söyleyerek, "Benim duyduğum kadarıyla paralel kripto destekçisiymiş. Baş müdür ve döner sermayeden sorumluymuş. Kendisi daha sonra açığa alınmış ve atılmıştır. Ben PAÜ'den uzak olduğum için sonradan duydum tabii bunları. Hakkımda ifade veren Tunçer'in ifadeleri de tamamen yanlıştır. Beni hiç kimse PAÜ'ye torpille aldırmadı. Ben herkese açık olan kadrodan hakkımla girdim. Sonra iftiralara kurban gittim." şeklinde konuştu.

Evinde bulunan FETÖ'ye ait CD'leri çocuklarının getirmiş olabileceğini ileri süren Çıtışlı, "Ben çocuklarımın geleceğini düşünerek Servergazi Okuluna gönderdim. Öğretmenler iyi olduğu için almadım onları. FETÖ'ye ait CD'ler eskilerden kalmış olabilir, bilmiyorum. Bank Asya hesabını okul taksiti için açtırmıştım. Ben 2005 yılında evimin yanında olan tek banka bu olduğundan burada hesap açtırdım. Bir de faizsiz bankacılık işlemini tercih ettim." dedi.

Çıtışlı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Alt komşumuza hırsız girmişti. Polislerin sesini duyup aşağı indik. Darbeyi polisler konuşurken öğrendim. 17-25 Aralık olaylarından önce Bank Asya hesabımda 408 bin lira vardı. Ben bu parayı çok önce çektim ve Türkiye Finans Bankasına yatırdım." ifadelerini kullandı.

Duruşma yarın diğer sanıkların savunmalarıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :