Patlamanın en küçük tanığı Buse'den iyi haber

Patlamanın en küçük tanığı Buse'den iyi haber

Ankara'daki terör saldırısında ağır yaralanan 4,5 yaşındaki Buse, tedavi gördüğü hastanede yoğun bakım servisinden normal servise alındı- Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Toygar:- "Ellerini, kollarını oynatıyor annesi ile konuşuyor sohbet e

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Ankara'daki terör saldırısının 4,5 yaşındaki en küçük tanığı Buse'nin sağlık durumu iyiye gidiyor. Buse Şenses, tedavi gördüğü hastanede yoğun bakım servisinden normal servise alındı.

İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında 17 Şubat Çarşamba günü düzenlenen saldırıda yaralanan küçük Buse'nin tedavisi Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde devam ediyor.

Buse'nin sağlık durumuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr. Adnan Torgay, "Travmanın yarattığı gözündeki problemler devam ediyor. Her iki gözü de kapalı. Yoğun bakımdan çıkardık, genel serviste tedavisine devam ediyoruz. Ellerini, kollarını oynatıyor annesi ile konuşuyor sohbet ediyor. Anne ve kızı aynı odada kalıyor. Önümüzdeki günlerde gözünün durumuyla ilgili yeni bir karar vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak görev yapan anne Şenay Şenses, patlamanın olduğu gün kreşten aldığı kızı Buse ile servis aracına binmişti.

Patlama sırasında kafasına ve gözüne isabet eden cam kırıkları nedeniyle ağır yaralanan Buse Şenses, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine kaldırılmış, Şenay Şenses ise Güven Hastanesine götürülmüştü. Anne Şenay Şenses, müdahalenin ardından kızının tedavi gördüğü Başkent Hastanesine nakledilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :