Pastanın Yeni Oluşumu 'BİRR'de
Türkiye’nin pasta sektöründe önde gelen isimlerinden olan Birr Pasta Malzemeleri ve Ekipmanları, firması pasta malzemelerindeki kalite ve güvenle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor
Birr Pasta Malzemeleri ve Ekipmanları 2001 yılında Türkiye’de resimli pasta sistemiyle yeni bir oluşum katarak başlattığı yolculuğuna 10. yılında kazandırdığı "Pastacini" markası ile devam ediyor. Resimli pasta için kullanılan sarf malzemeler konusunda iki büyük markayla yenilebilir yaş pasta resim kağıdı, gıda boyaları ve kartuşları ve gıda boyalı kalemler ithal ediyor. Türkiye ve bölge ülkelerine resimli pasta malzemelerinin satışını yapan firma, satış sonrası destek konusunda da profesyonel hizmet vererek müşterilerine ayrıcalıklar tanıyor.

Birr Pasta Malzemeleri firması Yönetim Kurulu Başkanı Halis Can, Türkiye’de öncü olduğu resimli pasta kağıtları ve pasta yapımında kullanılan malzemelerin içerikleri konusunda hassas olduklarına dikkat çekti. Birr Pasta Malzemeleri firmasının kurulduğu günden bu yana insanların sağlığına ve güvenine önem verdiklerini söyleyen Halis Can, şayet alternatifi varsa doğal olanı tercih ettiklerini ve insan sağlığına zarar verebilecek ürünleri şimdiye kadar mağazalarında bulundurmadıklarını dile getirdi. Birr Pasta Malzemeleri firmasının kurulduğu 2001 yılından günümüze kadar olan süreci de değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Halis Can, ‘Resimli pasta malzemeleri ve diğer bazı ürünlerde distribütör ithalatçı firma olduk” dedi.

PASTAYA DAİR HER ŞEY ‘PASTACİNİ’DE
Pastacılık sektöründeki resimli pasta sistemleri, fotoğraflı yaş pasta yapımında kullanılan malzemelerin Türkiye genelinde tanıtımı ve pazarlaması ile bu sektöre girdiklerini anlatan Halis Can, “Uzun yıllar bu sektörde çalışmaya devam ettik. Resimli pastalar için kullanılan malzemeleri Türkiye genelindeki pastacı ve toptancılara dağıtan firma konumundayız. Dolayısıyla buradan elde ettiğimiz tecrübeyle 2010 yılında hem perakende, hem de internet mağazacılığı alanında bir marka oluşturmak istedik ve Pastacini markasını oluşturduk. Şu anda mevcut işyerimizi 2010 yılında açtık. Burada alışılmışın dışında marketçilik konsepti oluşturduk. Burası pasta yapımında kullanılan her türlü ürünün bulunduğu bir mağaza oldu. Pasta yapımında kullanılan gıda ürünlerinden kek kalıplarına kadar birçok ürünün satışını yapıyoruz. Bunların yanında pastacılıkla doğrudan bağlantılı olan yüksek kalitedeki çikolata ürünlerinin de satışını yapıyoruz.Perakende satış için dizayn edilmiş mağazamızda ev hanımlarının ve butik pastacıların dilediği gibi pasta ve kek yapımında ihtiyaç duydukları üretimden sunuma kadar tüm malzemeleri bulmalarına imkan sağladık. Bunlarla birlikte pastanelerin ihtiyaç duydukları tüm ürünleri bulundurmaya çalışıyoruz. Hem butik çikolata hem de özel günlerde sunulan dekorlu çikolatalar da bulunduruyoruz. Son zamanlarda yaygınlaşan kutlama merasimleri için kutlama ürünleri de bulunduruyoruz. İnsanların doğum günlerinde, nişanlarında, özel kutlamalarında kullanabilecekleri her türlü ürünü de mağazamızda bulmaları mümkün” şeklinde konuştu.



SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
2010 yılından bu yana Pastacini markası bünyesinde bulunan tüm ürünlerin sağlıklı ve mümkün mertebe doğal olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Halis Can, “Pastacini olarak hassas olduğumuz bazı konular var. Burada herhangi bir ilave katkı olmayan kakao yağından elde edilen gerçek çikolata ürünleri satıyoruz.Özellikle gıda ürünlerinde mümkün olduğu kadar insan sağlığına zararlı olabilecek katkı maddeleri içeren ürünleri burada bulundurmuyoruz. Renkli şekerlerde de doğal aroma ve doğal renklendirici kullanılmış ürünleri tercih ediyoruz.Satışa sunduğumuz gıda ürünlerinde varsa helal sertifikası olan ürünleri tercih ediyoruz. 7 yıllık mağazacılığımızda müşteri kitlemiz de bizim bu konuda hassas olduğumuzu biliyor ve bu bilinçle Pastacini mağazasını seçiyor. Yine kuruyemiş ve benzeri ürünlerde boyanmış fıstık (Sahte Antep Fıstığı) gibi ürünler piyasada satışa sunuluyor. Pastacini’de bu tip ürünlere dikkat ediyoruz ve asla satışını da yapmıyoruz. Pasta da kullanılacak kuruyemişten imalat malzemelerine kadar tamamen önceliğimiz doğal ve kaliteli ürünlerdir. Bunların yanında pudra şekerinden vanilyaya ve kabartıcılara, kakaodan meyveli ve çikolatalı soslara, krema ve krem şantilere kadar müşterimize en kaliteli ve doğal olanını sunmaya çalışıyoruz.Burada hizmet verdiğimiz müşterilerimiz güvenli ve sağlıklı ürünleri satın almanın rahatlığını yaşıyor ” dedi.

TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ NOKTASI
Pasta malzemeleri satışı yapan çatı kuruluş Birr Pasta Malzemeleri ve pasta yapımında kullanılan ürünlerin satışının yapıldığı Pastacini markalarının toptan ve perakende satış yapmasını da değerlendiren Halis Can, “Pastacılık ve çikolatacılık ürünlerinde toptan satışı da yapıyoruz. Dolayısıyla perakende ürünlerimizde de daha uygun fiyatlarla satış yapıyoruz. Buradaki ürünlerimiz kaliteli ve uygun fiyatlı olduğu için Konya’nın çevre illerinden de müşterilerimiz oluyor. Bunların yanında yaz aylarında Avrupa’da yaşayan Konyalı hemşerilerimiz tatile geldiklerinde buradan alışveriş yaparak Avrupa’ya istedikleri kadar malzeme götürüyorlar. Sektörde ilk ve farklı bir kuruluş ortaya çıkardık. Bizim başlattığımız bu hizmet hem pastaneler hem de ev hanımları tarafından ilgi gördü” diyerek konuştu.

“RAMAZAN’DA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN!”
Ramazan ayında insanların gıda alışverişi yaparken dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Halis Can, “İlk olarak her alınan gıda ürünlerindeki fiyatın piyasadaki fiyatlarla uyumlu olması lazım. Cevizin kilosu 35 liradan oluşurken, bir yerde kilosu 10 liradan satılan cevizli baklavada kesinlikle doğal ve sağlıklı olmayan bir durum vardır.Bununla birlikte çikolata ürünlerinde ikinci kaliteden kokolinden yapılan çikolatalara dikkat edilmesi gerekiyor. Kokolin grubundan üretilen çikolatalar doğru malzemelerden yapılırsa herhangi bir sorun oluşturmaz. Fakat kokolinden yapılan çikolatalarda farklı malzemeler kullanılmışsa o çikolatanın insan sağlığı üzerindeki zararı büyük olmuş olur. Bu konuda vatandaşlarımızın tükettiği her üründe kullanılan malzemelere dikkat ederek alışveriş yapmaları lazım. Bu arada vatandaşlarımızın aldığı ürünlerin renginin ve kokusunun da doğal olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımız doğal ve kaliteli ürün almaya özen gösterdikleri takdirde, sahte ve hileli ürünlerin satışları kendiliğinden ortadan kalkacaktır” dedi.

MÜŞTERİLERE PASTA KURSU ‘PASTACİNİ’DE
Pastacini markasının kuruluşundan iki yıl sonra pasta yapımı ile ilgili kurslar düzenlediklerini anlatan Halis Can, “Pastacılık sektörü sürekli kendini yenileyen bir sektördür. Bunun için pasta işiyle uğraşan insanlarda kendini yenilemek zorundadırlar. Biz bu gerekçe ile yeni ürünlerin en güzel biçimde kullanımı konusunda müşterilerimize kurs verme kararı aldık. Yaptığımız programlarla hem ev hanımlarına hem de pastane sektörünün temsilcilerine ayrı ayrı kurslar düzenliyoruz. Bunun yanında ünlü pasta ustalarını da zaman zaman mağazamıza davet ederek Konya’da sektöre yeni bir soluk daha getirmeyi planlıyoruz.Ünlü pasta ustalarının marifetlerinden yararlanmak isteyen müşterilerimizi de yeni dönemde bu programlardan haberdar edeceğiz. Pasta yapımında kendini geliştirmek isteyen herkesin bu programlara severek katılacağını ümit ediyoruz. Birr Pasta Malzemeleri ve Pastacini markası olarak Konya’ya ve pasta sektörüne her geçen gün yenilikler katarak yolumuza devem edeceğiz” şeklinde konuştu.