Parkur Konya, gençleri fiziki yeterlilik sınavlarında başarıya taşıyor

Parkur Konya, gençleri fiziki yeterlilik sınavlarında başarıya taşıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Parkur Konya" projesi, gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlanmalarında büyük başarı elde ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Parkur Konya" projesi, gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlık kurslarında gösterdikleri başarı ile dikkat çekiyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje kapsamında gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine önemli bir destek sağlandığını belirtiyor. Başkan Altay, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla gençlerin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini amaçladıklarını ifade ediyor.

"Eğitimler başarıyla sonuçlanıyor" ifadesi altında, "Parkur Konya" özel yetenek hazırlık kurslarının polis, bekçilik, beden eğitimi spor yüksek okulu, jandarma ve sahil güvenlik akademisi subay eğitim merkezi gibi sınavlara hazırlanan adaylara yönelik fiziki yeterlilik parkurlarında önemli başarılar elde ettiği belirtiliyor. Özellikle BESYO, POMEM, bekçilik ve subaylık sınavlarına hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla düzenlenen TYT deneme sınavları ve kişiye özel diyetisyen hizmeti, gençlerin başarı oranını artırıyor.

Projenin başladığı 2021 yılından bu yana toplam 6 bin 200 kişinin kayıt yaptırdığı belirtilerek, "Parkur Konya"nın sınav parkurlarında yüzde 94 başarı oranına ulaştığı ifade ediliyor. 2023 yılına kadar POMEM, BESYO, SUEM-ASEM, bekçilik, PMYO, SMYO, MSÜ ve spor lisesi gibi farklı alanlarda toplamda 420 POMEM kursiyeri, 212 BESYO kursiyeri ve diğer birçok alanda toplamda 198 kursiyerin fiziki yeterlilik sınavlarında başarı gösterdiği kaydediliyor.

Başkan Altay, "Parkur Konya"nın gençleri meslek hayallerine taşımada sunduğu nitelikli imkanlarla ilgili olarak, "Gençlerimizin potansiyellerini keşfetmeleri ve en üst düzeye çıkarmaları, şehrimizin ve ülkemizin geleceği için büyük bir öneme sahip. Bizler, her zaman gençlerimizin yanındayız. Onların daha iyiye ve daha güzele ulaşması için çalışmaya devam ediyoruz" diyor.

Parkur Konya, gençleri fiziki yeterlilik sınavlarında başarıya taşıyor

Parkur Konya, gençleri fiziki yeterlilik sınavlarında başarıya taşıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.