Paris'teki silahlı saldırı

Paris'teki silahlı saldırı

Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Oğraş:- "Artık Müslümanların kendilerini ifade etme vakti gelmiştir. Bu bir uyanış olabilir. Konuşmalı ve anlatmalıyız. Görüyorsunuz eğer siz kendinizi ifade etmezseniz başkaları sizin yerinize ifade ediyor"

PARİS (AA) - Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş, "artık Müslümanların kendilerini ifade etme vakti gelmiştir. Bu bir uyanış olabilir. Konuşmalı ve anlatmalıyız. Görüyorsunuz eğer siz kendinizi ifade etmezseniz başkaları sizin yerinize ifade ediyor" dedi.

Fransa İslam Konseyi, başkent Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıyı kınadı. 

Saldırının duyulmasından sonra olay yerine giden Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Oğraş, saldırıyı şiddetle kınarken artık Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Fransa'nın çok büyük bir şok içinde olduğunu belirten Oğraş, olayın ülkedeki Müslüman toplum için bir uyanış olabileceğini kaydetti.

Oğraş, "Artık Müslümanların kendilerini ifade etme vakti gelmiştir. Bu bir uyanış olabilir. Konuşmalı ve anlatmalıyız. Görüyorsunuz eğer siz kendinizi ifade etmezseniz başkaları sizin yerinize ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

-Dergi polis tarafından korunuyordu

Öte yandan saldırıya uğrayan derginin polis tarafından koruma altında olduğu ve öldürülen 2 polisin de dergi binasını koruyan polisler olduğu öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden 4 karikatürist arasında derginin 2009'dan bu yana genel yayın yönetmenliğini yapan Stephane Charbonnier de bulunuyor. 

Polis ise hala saldırganların peşinde. Güvenlik güçlerinin saldırganlar ile temas sağlaması halinde çatışma çıkabileceği tahmin ediliyor.

Bu arada yerel saatle 19.00'da Paris'in ünlü Republique meydanında ifade ve basın özgürlüğü için eylem düzenlenecek.

- Güvenlik önlemleri artırıldı

Paris Savcılığı, saldırıda dergide çalışan dört karikatürist ile iki polisin de aralarında bulunduğu 12 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de ağır yaralandığını açıkladı.

Kabine, kriz toplantısı için Elysee Sarayı'nda bir araya gelirken Başbakanlık'tan yapılan açıklamada alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları ve basın kuruluşlarının ofislerinde güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı belirtildi ve halka dikkatli olması çağrısında bulunuldu.

Fransa İslam Konseyi, olayı sert bir dille kınayarak saldırının Müslümanlara mal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :