PANKOBİRLİK 51. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

PANKOBİRLİK 51. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Türkiye'nin pancar ekicileri kooperatifleri birliği olan PANKOBİRLİK'in 51. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleşti.

Türkiye'deki Pancar Ekicileri Kooperatiflerinin çatı birliği olan S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği'nin (PANKOBİRLİK) 51. Olağan Mali Genel Kurulu, 31 Pancar Ekicileri Kooperatifinin yönetim kurulu üyeleri ile Türk Şeker'in temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurula, bakanlık temsilcileri, 31 Pancar Ekicileri Kooperatifinin Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Şeker'in temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Gündem maddelerinin okunmasının ardından Divan teşekkül ettirildi ve Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. PANKOBİRLİK Genel Müdürü Tolga Demirhan, birliğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Genel Kurulda yapılan konuşmalardan birinde, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yönetim kurulunun şeffaf olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir şeyi, 'biz yaptık güzel oldu' mantığını geçmişte de bugünde kabul etmem" dedi.

Başkan Erkoyuncu, Türk Şeker'in liderliğinde PANKOBİRLİK'in şekerin yüzde 35 ila 36'sını ürettiğini belirtirken, Türk Şeker'in açıkladığı şeker fiyatının tarihte görülmeyen bir indirim olduğunu ifade etti. Ayrıca, gıda artış fiyatının Türkiye'deki enflasyon ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti.

Su sorununa da değinen Başkan Erkoyuncu, Orta Anadolu'da yetersiz yağışlar ve azalan yer altı sularının sorun oluşturduğunu belirtti. Acil müdahale ekibi kurduklarını açıklayan Erkoyuncu, suya dayanıklı çeşitlerin geliştirilmesi ve sulama konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği'nin 51. Olağan Mali Genel Kurulu'nda yönetim ve denetim kurulları ile faaliyet dönemi hesapları oybirliği ile ibra edilirken, gelecek faaliyet yılı iş programı da tam mutabakat ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.