Pandemi doktoru, İBB ve CHP'ye tepki yağdırdı

Pandemi doktoru, İBB ve CHP'ye tepki yağdırdı

Kalp ve Göğüs Cerrahı pandemi doktoru Metin Çakır, İBB Başkanı İmamoğlu, CHP vekilleri ve İstanbul toplu taşımasında yaşanan rezilliğe tepki yağdırdı.

Kalp ve Göğüs Cerrahı Doktor Metin Çakır İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP vekillerine tepki yağdırdı.. Koronavirüs salgını sonrası sosyal medyada yaptığı değerlendirmeler ve yapıcı tavsiyelerle dikkatleri çeken Dr. Çakır, “Bıktım yaza yaza. Pandeminin merkezi İstanbul! Halk kurallara uymalı! Günlerce ‘genç insanları istif halinde toplu taşıma araçları ile taşıyamazsın. Bu ortam, virüsün en hızlı yayıldığı ortamdır’ dedik. Bunlar virüsü iş yerine, eve taşıdı. Söyledik trol olduk. Ne rezillik ya!” diyerek İBB yönetimine tepki gösterdi.

HANİ KONU SAĞLIKTI?

CHP yönetimi ve vekillerine de tepki gösteren Metin Çakır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, “Bu nasıl bir muhalefet?

 Bu nasıl vekillik? Birisi çıkar Uganda ile diğeri çıkar Yeni Zelanda ile, birisi çıkar Ruanda ile COVİD konusunda Türkiye'yi kıyaslar, burnunun dibindeki BB başkanı günlerce halkı toplu taşıma araçlarında istif usulü taşır, enfekte eder kimseden ses yok!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında organizasyon aksaklığı olmuştur, halkın sokağa dökülmesi beklenmemiştir. Daha iyi organize edilmeliydi. Bu doğru.

 Günlerce halkı istif halinde toplu taşıma araçlarına mecbur eden İstanbul BB başkanına CHP’den bir ses çıkmadı. Hani konu sağlıktı?” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, “10 Nisan'da halk sağlığını riske attığını kabul edip Erdoğan'ı korumak için istifa etti. Ülke can derdindeyken onlar koltuk kavgası peşine düştü. Bu halk yaşattığınız bu rezillikleri unutmaz! AKP bir halk sağlığı sorunudur!” paylaşımına tepki göstermekte gecikmeyen Dr. Çakır, “ Bu ucuz politika. Bugüne kadar pandemi konusunda parlak fikriniz, çalışmanız, tavsiyeniz var mı? Yok.. Halk sağlığı 10Nisan'dan beri mi risk altında? BB başkanınız her gün sonuçlar açıklandıktan sonra, yalvarıyorum derhal yasak ilan edilsin demedi mi? Sizin derdiniz sağlık vs değil” dedi.

BİLİM KURULU’NA İBB TEPKİSİ

“Sağlık Bakanlığı, genel Türkiye istatiğinin yanı sıra, İstanbul'un pandemi istatiğini ayrı yayımlamalı. Bu çok önemli” diyen Çakır, Bilim Kurulu’nun toplu taşımada gerçekleştirdiği uygulama ile salgının artmasına neden olan  İBB’yi uyarması gerektiğini belirtti.

Çakır şu ifadeleri kullandı:  Kusura bakmasın pandemi bilim kurulu, bu işler sadece virüsün kendisi ile ilgili tartışmalar yapmakla olmuyor. Taşıma trafiğindeki rezaleti görmek ve ilgili makamı uyarmak onların göreviydi.. Ama geçmiş olsun!

Koli dağıtırken beraberinde virüs dağıtan tek ülkeyiz. Dünyanın en büyük 40 belediyesi içinde de tek koli dağıtan belediyeyiz. Bunu bir daha ki en büyük 40 belediye telekonferansında sormalıyız.

 

1.jpg2-001.jpg4.jpg

 

Dr. Metin Çakır sürecin başından beri pek çok paylaşımla İBB'yi ve İstanbul halkını uyarıyor..

5.jpg

Kaynak:Memleket

Etiketler :