Pancar ödemeleri bu ay sonunda yapılacak

Pancar ödemeleri bu ay sonunda yapılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nın çiftçilere pancar alım ücretlerini 26 Aralık'tan itibaren ödemeye başlayacağı bildirildi. Şarkışla Belediye...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nın çiftçilere pancar alım ücretlerini 26 Aralık'tan itibaren ödemeye başlayacağı bildirildi.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Tuncay Oğuz ve Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan ile çiftçiler, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı ziyaret etti.

Akay, heyetin ziyaretinde yaptığı açıklamada, 62. kampanya döneminin sonuna gelindiği belirtti.

Üretici açısından 2016 yılının önemli bir yıl olduğunu, ilk defa bu yıl içerisinde ocak ayında, bir önceki senenin pancar alım bedellerinin ödendiğini hatırlatan Akay, şunları kaydetti:

"O güne kadar ocak ayında daha önce hiçbir zaman pancar bedelinin ödenmesine şahit olunmamıştı. Bu sene yine bir ilk gerçekleştiriliyor ve pancar bedeli, söküldüğü yılın içinde 26-30 Aralık arasında ödenecek. Bu sözü çiftçimize vermiştik. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Çiftçimiz de bu anlayış içerisinde bize inandılar, güvendiler. Bu sene fazla pancar ekimi gerçekleşti. İnşallah bunun bedelini yıl bitmeden ödemiş olacağız. Bu mutluluğu çiftçimize yaşatmış olacağız. Bu manada çiftçinin yüzünün gülüyor olması bize de gurur vesilesi oluyor. Allah emeklerini zayi etmesin."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :