Pamukkale'ye turist ilgisi

Pamukkale'ye turist ilgisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale, Kurban Bayramı'nda da yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor- Beyaz travertenlerde yürüyerek hatıra fotoğrafı çektiren turistler, havuzlara girerek termal su ve çamurun keyfini çıkarıyor

DENİZLİ (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde de turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Termal suları ve bunun oluşturduğu görsel zenginlikle her mevsim ziyaretçi çeken Pamukkale, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Yurt içinde Ege ve Akdeniz gibi tatil yerlerine giden vatandaşlar, kavşak noktasındaki Denizli'den geçerken Pamukkale'yi de ziyaret ediyor.

Yaz tatilinde yurdun değişik yerlerinden ziyaretçileri ağırlayan Pamukkale, özellikle Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri ile Çin, Endonezya, Japonya, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinden gelenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Pamukkale'nin beyaz travertenlerinde yürüyerek hatıra fotoğrafı çektiren yerli ve yabancı konuklar, havuzlara girerek termal su ile çamurdan yararlanıyor.

- Pamukkale'yi ziyaret etmeden geçmiyorlar

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil bölgelerine giden yerli turistlerin, geçiş noktası Denizli'de mutlaka Pamukkale'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör adına sevindirici olduğunu dile getiren Şen, "Bayramda Pamukkale'ye de yoğun talep oldu. Bayram tatili nedeniyle bölgemizdeki oteller özel kampanyalar düzenledi. Tatillerini daha çok sahil bölgelerinde geçirmeyi tercih eden yerli ziyaretçilerimiz burada 1-2 gün konaklayarak, 'dünyada görülmesi gereken ilk 20 yerden biri' olan Pamukkale'yi görme imkanı buluyor." dedi.

Yabancı turistlerin de Pamukkale'yi her mevsim ziyaret ettiğini belirten Şen, şunları kaydetti:

"Başta Almanya ve son zamanlarda Uzak Doğu ülkelerinden gelen konuklar, dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale'nin beyaz travertenlerinde yürüyerek, bulutların üzerinde yürümüş gibi buradan mutlu ayrılıyor. Charter seferleriyle ülkemize tekrar gelmeye başlayan Rus turistlerin de bölgemiz turizmi için önemi büyük. Bu yıl bir miktar ziyaretçi gelse de özellikle 2016'da tatillerini Türkiye'de geçiremeyen Rus misafirlerin, buradaki kaliteyi görerek tatillerini 2017'de ülkemizde geçirmeyi tercih edeceğine dair geri dönüşlerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl, 4,5 milyon Rus ziyaretçi sayısını geçeceğimizi ümit ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :