Pamukkale'ye bayram tatili dopingi

Pamukkale'ye bayram tatili dopingi

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Köseoğlu: - "Bayramda tatilini Pamukkale'de geçirmek isteyen vatandaşlarımızın yer bulabilmek için elini çabuk tutması gerekiyor"

DENİZLİ (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Pamukkale'nin yerli turistlerin de ilgisini çektiğini belirterek, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının doping etkisi yaptığını, rezervasyonlarda artışların yaşandığını söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en fazla ziyaretçi çeken ören yeri konumundaki Pamukkale, 9 güne çıkan bayram tatili nedeniyle yoğun günlere hazırlanıyor.

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Köseoğlu, AA muhabirine, Pamukkale'ye gelen yabancı turist sayısındaki azalışın, yerli ziyaretçilerin artmasıyla telafi edilmesini beklediklerini söyledi.

Turizmde olumsuz gelişmelere rağmen bazı dış pazarlarda umut veren gelişmelerin yaşandığını, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında artışların görülmeye başladığını dile getiren Köseoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Turizmciler olarak morallerimizi yüksek tutuyoruz. Alternatif pazarlar yaratmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinden gelen ziyaretçiler, rakamların düşmesini engelliyor. Geçen yıl 1 milyon 731 civarında olan ziyaretçi sayısının yıl sonu itibarıyla yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. Avrupa pazarında son dakika satışlarından umutluyuz. İran ve Katar gibi ülkelerden düzenlenen uçak seferlerinde de artışların bölgeye yansımasını bekliyoruz. İlk kafileler Denizli'ye gelmeye başladı. Bu sonuçlarla Pamukkale'de yılın ilk yarısında ciddi oranlı bir düşüş yok."

- 9 günlük tatil dopingi

Pamukkale'nin yerli turistlerin de ilgisini çektiğini ifade eden Köseoğlu, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının doping etkisi yaptığını, rezervasyonlarda artışların yaşandığını söyledi.

"Yabancı turist sayısındaki azalmaya rağmen toplamda geçen yılın rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz" diyen Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda bölgemizdeki otellerin doluluğu yüzde 50'lere ulaştı. Bayramda tatilini Pamukkale'de geçirmek isteyen vatandaşlarımızın yer bulabilmek için elini çabuk tutması gerekiyor. Özellikle hafta sonları Pamukkale yerli turistlerin akınına uğruyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :