Pamukkale'deki antik havuzda çökme ile ilgili inceleme yapıldı

Pamukkale'deki antik havuzda çökme ile ilgili inceleme yapıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra çöküntü oluştuğu belirtilen Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan antik havuzda...

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra çöküntü oluştuğu belirtilen Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan antik havuzda inceleme yapıldı.

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Pamukkale'nin beyaz traverterlerini oluşturan suyun kaynağında yer alan antik havuzun tabanındaki bazı yerlerde, geçen hafta meydana gelen depremler sonrası çöküntü oluştu. Çöküntü yaşanan bölgeler, tehlike oluşturmaması için antik havuzun işletmecisi tarafından güvelik şeridi altına alınarak bu kısma ziyaretçilerin girişi engellendi.

Müze Müdürlüğü tarafından havuzda tahribat oluştuğunun bildirilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından havuzda inceleme yapıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü biyolog Uğur Çoban, jeoloji mühendisi Melek Akar ve şehir plancısı Rıdvan Altıntaş'ın yaptığı incelemede, ziyaretçilerin girişine açık olan havuzda çökmelerin oluştuğu kısımlar kontrol edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :