Pamukkale'de sonbahar yoğunluğu

Pamukkale'de sonbahar yoğunluğu

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale'deki termal sular sonbaharda ayrı bir güzellik oluştururken, özellikle hafta sonları bölgedeki turist yoğunluğu dikkati çekiyor

DENİZLİ (AA) - Denizli'de beyaz travertenleri ile ünlü Pamukkale, sonbaharda yoğun ilgi görüyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale'deki termal sular sonbaharda ayrı bir güzellik oluştururken, bölgedeki yoğunluk göze çarpıyor.

Her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olan Pamukkale'de turistler, yazdan kalma bugünlerde travertenlerde yürüyor, antik havuzun şifalı sularına giriyor.

Beyaz travertenlerin eşsiz manzarasında "sonbahar fotoğrafı" çektiren yerli ve yabancı konuklar, termal su ve çamurdan yararlanıyor.

Adrenalin tutkunu ziyaretçiler ise Dinamit Tepe'den paraşütle atlayıp beyaz travertenleri havadan seyrediyor.

Ziyaretçilerden Muhammet Demir, Bursa Kemalpaşa'dan geldiklerini ifade ederek, "Pamukkale'nin çok güzel manzarası var. Çok hoşumuza gitti. İyi ki gelmişiz. İlk defa geldim ama geldiğime değdi, çok memnun kaldım. Harika bir yermiş." dedi.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin dünyada eşi benzeri olmayan bir yer olduğunu, her mevsim yoğun ziyaretçi çektiğini belirtti.

Pamukkale'nin önceki yıllarda yakaladığı 2 milyon ziyaretçi sayısını 2018'de tekrar yakalayacağını söyleyen Şen, şunları kaydetti:

"Pamukkale, yerli ve yabancı turistler tarafından kültür turlarında büyük ilgi görüyor. Gelen yerli ve yabancı turistler, bölgedeki termal kaynaklardan yararlanarak tatillerini en güzel şekilde yapma fırsatı elde ediyor. Yılın 12 ayı sürdürülebilir bir turizm potansiyeli olan ve Türkiye'nin en önemli destinasyon bölgelerinin başında gelen Pamukkale'nin termal sağlık turizminde merkez olması için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Pamukkale'nin termal suları, 2 bin 500 yıl önceki gibi şifa dağıtmayı sürdürüyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :