Palandöken: Kredi faizlerindeki indirim ekonomiyi canlandırır
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi faizlerinde indirime gidilmesinin ekonomiye canlılık kazandıracağını ve enflasyonun düşüşüne katkı sağlayacağını belirterek, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarının piyasaya yansıması gerektiğini vurguladı
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini belirterek, faiz indiriminin piyasaları olumlu etkileyeceğini söyledi.
Palandöken, yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın son iki ayda toplamda 500 baz puan faiz indirimi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, yeni bir faiz indirimi beklentisinin kredi faizlerine de yansıtılması gerektiğini dile getirdi.
"Faizlerde yapılacak indirimler, sadece piyasaları canlandırmakla kalmaz, aynı zamanda enflasyonun da düşmesine katkı sağlar" diyen Palandöken, bu adımın piyasaya güven getireceğini ve ekonomik dengelerin sağlanmasına yardımcı olacağını ifade etti.
Son olarak, piyasalardaki belirsizliklerin giderilmesi ve esnafın finansmana daha kolay ulaşabilmesi için kredi faizlerinin aşağı çekilmesi gerektiğini belirten Palandöken, bu sürecin ekonomi üzerinde olumlu bir etki yaratacağını vurguladı.
Kaynak:
