Pakistan'da vergi artışını protesto eden esnaf kepenk kapattı

Pakistan'da vergi artışını protesto eden esnaf kepenk kapattı

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da vergi düzenlemelerini protesto eden esnaf, 2 günlük kepenk kapatma eylemi başlattı.Başkent İslamabad ve ticaret başkenti Karaçi...

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da vergi düzenlemelerini protesto eden esnaf, 2 günlük kepenk kapatma eylemi başlattı.

Başkent İslamabad ve ticaret başkenti Karaçi başta olmak Lahor, Peşaver, Kuetta, Ravalpindi ve Faysalabad gibi eyaletlerin başkentleri ve ticari merkezlerinde esnaf iş yerlerini açmadı.

Özellikle İslamabad'da sosyal ve ticari hayatın merkezi kabul edilen F-6 sektöründe ithal ürünler satılanlar dahil çoğu iş yeri açılmadı. Kentin komşusu Ravalpindi'de de pasajlar, iş hanları ve çarşılar hizmet vermedi.

AA muhabirine konuşan Hayber Pahtunhva Ticaret Odası Başkanı Mehar Elahi, ülkede son 1 yılda fiyatların arttığını ve vergilerin yükseldiğini belirterek "Hükümet yaptığı fiyat artışları ve vergi zamlarıyla birçok iş yerinin kapanmasına sebep oldu. Bu eylemle hükümete, politikalarından memnun olmadığımızı göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yerel ve ulusal çaplı işveren örgütleri, esnaf odaları ve ticaret borsalarının ortak kararı doğrultusunda başlayan kepenk kapatma eylemleriyle Pakistan'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda yükselen vergiler, vergi düzenlemeleri ve fiyat artışlarına tepki gösterilmesi amaçlanıyor.

Geçen yıl başlayan görüşmeler sonucunda IMF; Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi kurum ve ülkelerle kredi ve borç anlaşmaları imzalayan Pakistan'dan vergi sistemini düzenlemesi ve vergi mükellefi sayısını artırmasını istemişti.

IMF anlaşmasına göre, Pakistan hükümetinin, sözünü verdiği vergi affından da vazgeçmesi gerekiyordu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :