Pakistan'da elektrik kesintisi karşıtı protestolarda 2 kişi öldü

Pakistan'da elektrik kesintisi karşıtı protestolarda 2 kişi öldü

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da 14 saate varan elektrik kesintilerinin ardından patlak veren protestolarda en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği...

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da 14 saate varan elektrik kesintilerinin ardından patlak veren protestolarda en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yerel medyada yer alan habere göre, sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu ve 14 saate varan elektrik kesintilerinin yaşandığı ülkenin Malakand bölgesinde "öfkeli" eylemciler polisle çatıştı.

Enerji ve Su Bakanlığı ofisine saldırmak isteyen eylemcilere polisin ateş açması sonucu en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Televizyon ekranlarına yansıyan görüntülerde ise eli sopalı yüzlerce eylemcinin Malakand'daki bir polis merkezini yağmaladığı ve yaktığı görüldü.

Bazı yerel parlamenterlerin de destek verdiği kalabalıkların, Çarsadda, Mardan ve Peşaver kentlerindeki enerji santrallerini saatlerce işgal ettiği bildirildi.

Ayrıca ülkenin ticari merkezi Karaçi, Lahor ve birtakım diğer şehirlerde de elektrik kesintilerine karşı gösteriler düzenlendi.

Söz konusu eylemlerin ardından, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in ilgili bakanlıkla görüştüğü ve elektrik kesintilerinin önüne geçme arayışında olduğu öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :