Pakistan Yetim Günleri

Pakistan Yetim Günleri

"Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen Pakistan Yetim Günleri etkinliklerine katılan 18 kişilik ekip, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Girgin ve İslamabad Belediye Başkanı Aziz'i ziyaret etti

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Yetim Günleri kapsamında ülkede çeşitli ziyaretlerde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinden 18 kişilik ekip, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babur Girgin ve İslamabad Belediye Başkanı Sheikh Anser Aziz'i ziyaret etti.

"Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında Türkiye İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Sakarya, İstanbul, Ordu, Kayseri ve Uşak'tan gelen İHH Dernek Başkanı ve gönüllüler, İslamabad Büyükelçisi Girgin tarafından ağırlandı.

Burada bir konuşma yapan Büyükelçi Girgin, ekibin çoğunluğunun Sakarya'dan geldiğini ve Sakarya ile Pakistan'ın bir çok kentinin benzer özellikleri taşıdığını söyledi.

Sakarya ile Pakistan'da bulunan bir kentin kardeş şehir olması için girişimlerde bulunulacağını belirten Girgin, "Benzer özellikte olan kentlerimizi kardeş şehir yaparak hem kültürleri kaynaştırmış hem de fikir alışverişinde bulunmuş oluyoruz." dedi.

"Pakistan'ın istikameti müsbete doğru ilerlemekte"

Türkiye'den Pakistan'a bakıldığında bir kalkınma eksikliği görüldüğünü vurgulayan Girgin, şöyle konuştu:

"Afganistan'da görev yapmış biri olarak, Afganistan ve Pakistan arasında da böyle bir eksikliği görebiliyorsunuz. Yani Pakistan'dan Afganistan'a baktığınızda Pakistan uzay çağı yaşıyor. Pakistan'dan Türkiye'ye baktığınızda ise Türkiye uzay çağı yaşıyor. Pakistan'da bir devlet sistemi var. Daha önce devlet yönetimi adeta 'dibe vurmuş' şekildeydi. Ama şuan istikameti müsbete doğru ilerlemekte. Tabiiki kat edilecek çok mesafe var. Hiç olmazsa bundan 3-4 yıl önceki gibi değil. Şimdi müsbete dönmüş vaziyette. Terörle mücadele konusunda önemli mesafeler katettiler. Pakistan'ın sorunlarına baktığınızda Türkiye'nin sorunları ile çok benzer. Terör sorunu aynı bizde olduğu gibi burada da dış destekli. Dolayısıyla siz ne kadar mücadele ederseniz edin, dışardan destek geldikçe mücadele uzuyor."

Ekip daha sonra İslamabad Belediye Başkanı Sheikh Anser Aziz'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :