Pakistan, Navaz Şerif’in oğullarının pasaportlarını iptal etti

Pakistan, Navaz Şerif’in oğullarının pasaportlarını iptal etti

Hapisteki eski Başbakan Navaz Şerif’in İngiltere'de bulunan iki oğlunun Pakistan pasaportları iptal edildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan’ın hapisteki eski Başbakanı Navaz Şerif’in İngiltere'de bulunan iki oğlu Hasan ve Hüseyin Navaz’ın Pakistan pasaportları iptal edilerek isimleri ülkedeki Çıkış Kontrol Listesi’ne (ECL) alındı.

Yerel medyada yer alan habere göre, eski Başbakan Şerif’in 10 yıl hapis cezası almasına neden olan Avenfield davasında adı geçen Hasan ve Hüseyin Navaz’ın pasaportları Ulusal Hesap Verme Bürosunun (NAB) talebi doğrultusunda iptal edildi.

ECL’ye alınan ve Pakistan pasaportuyla seyahat etmeleri yasaklanan Şerif kardeşlerle ilgili karar ülkedeki geçici hükümete sunuldu.

Tutuklama kararı bulunan Hasan ve Hüseyin Navaz için daha önce İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılması talep edilmişti.

Şerif'in oğullarının İngiliz pasaportları da bulunuyor.

Eski Başbakan Şerif ve kızı, Londra’da bulundukları dönemde Avenfield davasından hapis ve para cezası almış ve cezaevine girmek için Pakistan’a dönmüşlerdi.

Şerif, kızı ve iki oğlu “kaynağı belli olmayan paralar” ile Londra’daki Avenfield apartmanından lüks daireler aldığı gerekçesiyle yargılanmıştı.

Şerif kendisine ait daireler olduğunu reddetmiş ancak çocuklarının daire sahibi olduğunu kabul etmişti. Çocukları ise daireleri kendilerine ait şirketlerin gelirleriyle aldıklarını söylemişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :