Pakistan ile Afganistan arasında sınır kapısı gerginliği

Pakistan ile Afganistan arasında sınır kapısı gerginliği

İki ülke arasındaki en önemli sınır kapılarından olan Çeman, Pakistan tarafınca 4 gündür geçişlere kapalı tutuluyor

İSLAMABAD (AA) - Pakistan ile Afganistan arasındaki en önemli iki sınır kapısından biri olan Çeman'ın 4 gün önce Pakistanlı yetkililerce kapatılması nedeniyle bölgede bekletilen tırlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Pakistan'ın Orta Asya'ya açılan kapısı olan Çeman Sınırı Kapısı'nın, Afgan tarafından bazı göstericilerin Pakistan bayrağını yaktıkları iddiasıyla Pakistanlı yetkililerce kapatılmasının üzerinden 4 gün geçti ancak henüz konuya ilişkin olumlu bir gelişme yaşanmadı.

Sınırdaki ticari faaliyetlerin sekteye uğramasına yol açtığı belirtilen uygulama dolayısıyla özellikle tırlardan oluşan ve kilometrelerce uzayan kuyruklar dikkati çekti.

Konuya ilişkin iki ülke yetkililerinin yaptıkları görüşmelerden de henüz kapının açılması yönünde bir sonuç çıkmadığı öğrenildi.

Afganistan'ın bağımsızlığının kutlandığı geçen cuma günü sınırda toplanan birtakım Afgan göstericinin Çeman Sınır Kapısı'na saldırdığı ve Pakistan bayrağını yaktığı öne sürülmüştü. Pakistan hükümeti, olayların ardından sınır kapısını belirsiz süreyle kapattığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :