"Paket Servis" oyunu tiyatroseverlerle buluştu

"Paket Servis" oyunu tiyatroseverlerle buluştu

Geliri "Engelsiz Yaşam Vakfı"na bağışlanacak oyun, KATS Sahne'de tiyatroseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - İtalyan asıllı ABD'li oyun yazarı Darlene Craviotto'nun kaleme aldığı "Paket Servis", Türkiye'de ilk kez sahnelendi.

Geliri "Engelsiz Yaşam Vakfı"na bağışlanacak oyun, KATS Sahne'de tiyatroseverlerle buluştu.

Oyunun yönetmeni Onur Şenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve oyunu Türkiye'ye çok iyi bir şekilde adapte ettiklerini söyledi.

Oyunu uzun süredir repertuvarında tuttuğunu aktaran Şenay, "Oyun bir komedi oyunu ama aynı zamanda keyifli bir macera. Dünyayı çok iyi sorgulayan, birbirine karşı bakış açısını, rekabeti çok iyi anlatan bir oyun. Seyirci, 'erkek dünyası'na karşı bir tavır geliştirmeye karar vermiş iki kızın hem komik hem heyecan verici hikayesini bulacak." dedi.

Şenay, her salı aynı sahnede seyirciyle buluşacaklarını belirterek, "Gerçekten engel/sizsiniz. İki türlü düşünebiliriz, ya engel sizsiniz ya engelsizsiniz. Bir insanın bir uzvunun olmaması engel değildir. Bütün uzuvları çalışan insanın da engelsiz olduğu anlamına gelmez. Bu iş daha özenli olunması gereken bir iş. Biz ilişkimizi ne kadar denk hale getirirsek, insanların nefes alması kolaylaşıyor. Engelsiz Yaşam Vakfı da bu anlamda çok önemli işler yapıyor. Biz de bu işin içinde olmak istedik." ifadelerini kullandı.


- "Hababam Sınıfı" oyuncuları da sahneye çıktı

"Paket Servis"in oyuncularından Ceren Kaplakarslan ise oyunda hayatında birçok zorlukla karşılaşan ve bu durumu hayatına duvarlar örerek yansıtan bir karakteri canlandırdığını dile getirdi.

Tiyatro sahnesinde olmanın sinema ya da televizyonla kıyaslanamayacağını kaydeden Kalpakarslan, çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Pizzacı rolünde yer alan Cengiz Orhonlu da büyük hayallerle yola çıkan fakat o hayallerini gerçekleştiremeyen bir karakterle seyirci karşısına çıkacağını ve seyircinin oyuna tam puan vereceğine inandığını aktardı.

İlkem Ulugün ise 17 yıldır sahnede olduğunu vurgulayarak, tiyatro sahnesinin çok büyülü bir yer olduğunu ve hala ilk defa sahneye çıkıyormuş gibi heyecanlandığını ifade etti.

Yaklaşık 70 dakika süren tek perdelik oyunun sonunda "Hababam Sınıfı" oyuncuları da sahneye çıktı.

Zeynep Küpeli'nin Türkçeleştirdiği, Tiyatro Şenay tarafından sahnelenen "Paket Servis"in dekor tasarımında ise Sırrı Topraktepe imzası bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :