Öztürk'ten Konyalı firmalara tebrik

Öztürk'ten Konyalı firmalara tebrik

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti. Öztürk,...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti.

Öztürk, Kalite Sistem Standartları (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına Konya'dan 10 firmanın girmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 2015 yılında tüm dünya ticaretinde daralma yaşandığını, olumsuzlukların özel sektörü zorladığını söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Konyalı firmaların üretim ve ticaretine devam ettiğini belirten Öztürk, "2015 yılında Konya, dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisini sırtlayan şehirlerin başında gelmiştir. Diğer taraftan işsizlikte de Türkiye ortalamasının yarısı oranında rakamlara sahip olup, 2015'te beklenilenden daha fazla büyümesine katkı sağlamıştır." dedi.

Öztürk, gelinen noktanın şehrin gücünü yansıttığını Konya'nın, Anadolu'nun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Anadolu firmalarının son on dört yılda en büyük avantajı, istikrar ortamında kazandığı moral ve motivasyondur. Firmalarımızın bu avantajını devam ettirmesi gelecekte daha güçlü Anadolu firmalarının listede yer alacağı anlamına gelmektedir. Bu açıdan Anadolu ekonomisinin son yıllarda kazandığı gücünü muhafaza edebilmesi için en kısa zamanda gündemin ekonomiye dönmesi sağlanmalı özel sektörün önünü açacak ekonomik programlara devam edilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :