Özgür Özel'den Teleferik Kazası ve Ortadoğu Gerilimine İlişkin Açıklama

Özgür Özel'den Teleferik Kazası ve Ortadoğu Gerilimine İlişkin Açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini vurgularken, Ortadoğu'daki gerilimi de değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da yaşanan teleferik kazasına ilişkin sert bir tutum sergiledi. Kazada hayatını kaybedenlerin yanı sıra yaralıların durumunu da yakından takip ettiklerini belirten Özel, sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, adli soruşturmanın yanı sıra kendi iç denetim mekanizmalarını da işlettiklerini dile getirdi.

Özel, Ortadoğu'daki tansiyonun yükselmesiyle ilgili olarak da endişelerini dile getirdi. İsrail ile İran arasındaki gerginliği takip ettiklerini ve tarafları gerginliği artıracak adımlardan kaçınmaya çağırdıklarını ifade etti. Özel, bölgedeki ateşkesin sağlanmadan gerilimin düşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Filistin'e planlanan ziyaretin ertelenmesiyle ilgili konuşan Özel, yaşanan saldırılar nedeniyle ziyaretlerini ertelemek zorunda kaldıklarını ancak en kısa sürede Filistin'e gitmek ve oradaki mağduriyeti dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti. Filistin davasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin bu konuda daha etkin olması gerektiğini belirtti.

Son olarak, 2028 Genel Seçimleri için hazırlıkların başladığını aktaran Özel, partisinin bu süreçte nasıl iktidar olacaklarını tartıştıklarını ve Türkiye'nin her kesimine hizmet etme sorumluluğunu taşıdıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.