Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonu Alper Akgül Konya'nın gururu oldu

Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonu Alper Akgül Konya'nın gururu oldu

Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğrencisi Alper Akgül, Nevşehir’de düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye Yüzme Şampiyonu oldu.

Nevşehir’de düzenlenen 2023 Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Kız - Erkek Türkiye şampiyonası yüzme branşı ile başlandı. Nevşehir’de düzenlenen 2023 Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Kız - Erkek şampiyonası atletizm, masa tenisi müsabakaları, 81 ilden yaklaşık bin sporcunun katılımı ile devam etti.

Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencilerinden Alper Akgül Nevşehir'de yapılan Özel Sporcular Türkiye Şampiyonasında 50 metre sırt üstü Türkiye 1.si ve şampiyonu, 50 metre serbest stilde ise Türkiye 4. sü oldu.

alperakgul2.jpg

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan, "Özel çocuklarımıza okulumuzda özel önem veriyoruz. Özel çocuklarımız herkesin bildiği gibi özel ilgi ve alakaya muhtaç çocuklar. Diğer akranlarına nispeten biraz daha dezavantajlı olarak hayata başlayan çocuklarımız. Özel çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetler ve sportif müsabakalarla kendilerine olan güvenleri artıyor, ailelerinin ve toplumun onlara olan bakışı değişiyor, arkadaş grubu değişiyor ve böylece de rehabilitasyonları artmış oluyor.. Dolayısıyla özel çocuklar bu tip müsabakalarla çok daha fazla sosyalleşme imkânı buluyor. Bu yüzden özel çocuklarımıza daha fazla alaka göstermemiz gerekir" dedi.

alperakgul1.jpg

Acıyan, "Bu çocuklarımız yarıştıkları müsabakalarda, olimpiyatlarda madalyalar alıyor ve çok büyük sevinç yaşıyorlar. Bir zamanlar bu çocuklarımız sokağa çıkartılmazken günümüzde ise olimpiyatlarda yarışıp dünya şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu kazanıyorlar. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılmasında, sosyalleştirilmesinde ve rehabilite edilmesinde bu tür organizasyonların müthiş faydası var. Öğrencimizi, özverili gayretleri dolayısıyla ailesini de gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.