Özel Sporcular Spor Federasyonundan "özel proje"

Özel Sporcular Spor Federasyonundan "özel proje"

- Federasyon yetkilileri, "Engelleri Sporla Aşıyorum" projesi kapsamında Etimesgut ilçesindeki 50 okuldan bin özel çocuk için yetenek taraması yaptı- Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın:- "Özel çocukları hayatın tam ortasında tutup, onla


ANKARA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, "Engelleri Sporla Aşıyorum" projesi kapsamında, Etimesgut ilçesindeki 50 okulda, bin özel çocuğa ulaşarak, yetenek taraması ve performans ölçümlerini gerçekleştirdi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürlüğü, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeyle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Sağlık Dairesi Başkanlığınca özel çocukların motorik ve fiziki özellikleri için antropometrik ölçümle testleri yapılarak, paralimpik sporcuların yetiştirilmesi planlanıyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Birol Aydın yaptığı açıklamada, projeye destek olanlara teşekkür ederek, "Özel çocukları hayatın tam ortasında tutup, onları sporla tanıştıracağız." ifadesini kullandı.

Hedeflerinin proje kapsamında 2020 yılına kadar 100 bin özel çocuğa ulaşmak olduğunu ifade eden Aydın, "Amacımız, engelleri kapalı kapılar arkasından, salonlara ve sahalara çıkarmak. 2024 ve 2028 Paralimpik Oyunları'nda ülkemize yeni madalyalar, yeni şampiyonlar kazandırmayı amaçlıyoruz. Engelleri sporla aşacağız." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :