Özel Selçuklu 14. yılını kutladı

Özel Selçuklu 14. yılını kutladı

Konya Özel Selçuklu Hastanesi’nin 14. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Profesyonel Müzakere Eğitimcisi Op. Dr. Ersin Oğuz tarafından sağlık çalışanlarına yönelik müzakerecilik ve iletişim semineri düzenlendi

1998 yılında kurulan Konya’nın ilk özel hastanesi Özel Selçuklu Hastanesi’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Konya Ticaret Odası (KTO) Salonu’nda kokteyl ve seminer programı düzenlendi. Programa Konya ve Karaman Özel Selçuklu Hastaneleri’nin yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. H. Murat Kaya, Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gökhan Darılmaz ve Başhekim Yardımcısı Dr. Abdüsselam Ulu, Medline Hastanesi Başhekimi Dr. Ziya Ercan, KONAHDER Başkanı Dr. Mustafa Kalaycı, Kızılay Hastanesi Başhekimi Dr. Sebahattin Yücetaş ve Konya’da görev yapan aile hekimleri katıldı.

 

“KURULDUĞUMUZDAN BERİ ÖNCÜ ROL OYNUYORUZ”

Kokteyl ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca, kurulduğu günden bu yana sektöründe öncü rol üstlenen Özel Selçuklu Hastanesi’nin hekimlerinin ve çalışanlarının mesleki eğitim düzeyini her zaman en üst seviyede tutmayı hedef edindiğini belirtti. Hizmet sektöründe mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Karaca, “Özellikle sağlık sektöründe hizmet talep eden kişiler hasta diye tabir ettiğimiz fiziksel ve zihinsel anlamda yaralı, incinmiş, zayıf, yardıma muhtaç kişilerdir. Bu durum sağlık sektörünü diğer tüm hizmet sektörlerinden ayırır. Çünkü, hizmet verdiğiniz hasta bazen sizin verebileceğinizden daha fazla ilgi bekleyebilir veya kendisine zarar verebilecek tedavileri, hizmetleri, eylemleri talep edebilir. Böyle bir durumda hasta ile münakaşaya girmeden, onun kalbini kırmadan, ona ilgisiz kaldığını hissettirmeden, ona en uygun olanı kabul ettirmek ciddi bir müzakere tecrübesi ve bilgisi gerektirmektedir” dedi.

“İLGİLENİLEN HASTA MUTLU OLUR, GÜÇLENİR”

Dr. Karaca’nın ardından sunumuna başlayan Op. Dr. Ersin Oğuz, “Sağlık çalışanlarına yönelik hastalara yaklaşım, müzakerecilik, problem çözme ve iletişim” konulu eğitim seminerini verdi. Salondakilerin büyük ilgi ile dinlediği seminerde Dr. Oğuz, doktorluk hayatında yaşadığı tecrübelerini ve çeşitli konularda yaptığı tespitleri dinleyicilerle paylaştı. Sağlık çalışanlarının hastalarla iletişiminde hasta ile kurdukları göz temasında, sözlü iletişimde ve tensel iletişimde nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Dr. Oğuz, “Günümüzde tıp teknikleri ve hastanecilik anlayışı çok gelişti. Artık binbir türlü tetkik yöntemimiz, modern tıbbi cihazlarımız, işimizi kolaylaştıran imkânlarımız var. Fakat şu unutulmamalıdır ki; hastalar sadece hasta oldukları için hekime başvurmaz veya bir hemşirenin ihtiyacını duymaz. Bazen sadece ilgi görmek istedikleri için bize gelirler, bize ihtiyaç duyarlar. Hasta olan bir insan kendisini yalnız hissetmek istemez, birilerinin onunla ilgilenmesi, onu önemsemesi hastaya güç ve mutluluk verir. Bu nedenle sağlık çalışanları ve hekimler hastanın sadece fiziksel hastalığıyla değil, zihinsel düşkünlüğüyle de ilgilenme sorumluluğunu yerine getirmek mecburiyetindeler.

Yaklaşık 2 saat süren seminerin ardından Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yeniay ve Konya Özel Selçuklu Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin tarafından Dr. Ersin Oğuz’a bir çini hediye edilmesiyle program sona erdi.