Özel harekatçılardan savaş muhabirlerine eğitim

Özel harekatçılardan savaş muhabirlerine eğitim

Anadolu Ajansı Haber Akademisi ve Polis Akademisi Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen "7. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nda muhabirlerin zorlu eğitimi sürüyor

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ve Polis Akademisi Başkanlığı ortaklığında düzenlenen "7. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nda muhabirlerin zorlu eğitimi devam ediyor.

Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen programda kursiyerler, Türkiye'nin sayılı uzman polis ve askerleri tarafından eğitiliyor.

Eğitimin son bölümünde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Özel Harekat Dairesi Başkanlığınca kursiyerlere kaçırılma, rehin alınma, kontrol noktalarında mevzi oluşturma, silah ve kişisel güvenlik konularında bilgi verildi, kurşun geçirmez ekipman ve gaz maskesi kullanımı anlatıldı.

Riskli bölgelerde haber takibinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı farkındalık kazandırılan kursiyerler, eğitim kapsamında zorlu arazi koşullarında yaklaşık 15 kilometre yürüyerek geceyi Gölbaşı ilçesi Şekertepe mevkisindeki kampta geçirdi. Burada senaryo gereği düşman bölgesine sızarak görüntü almaya çalışan kursiyerler, düşman karargahına giderken atılan aydınlatma fişeğiyle yere yatarak gizlenmeye çalıştı. Geceyi mevzilerde geçiren kursiyerler, baskına karşı sırayla sabaha kadar nöbet tuttu.

Sabah aynı güzergahı yürüyerek Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gelen kursiyerler, burada oluşturulan parkurda tünellerin içinden sürünerek geçti ve belirlenen hedeflere vararak görüntü almaya çalıştı.

İki haftalık eğitim kapsamında kursiyerler, uzman polislerden ilk yardım eğitimi de aldı. Katılımcılar, derslerde kalp masajı ve suni teneffüs, kırıklar, sedyeyle yaralı taşıma ile yaralanmalarda kanama durdurma gibi konularda öğrendikleri bilgileri, ormanlık arazide cansız mankenler üzerinde tatbik etti.

Daha sonra Gölbaşı'nda bulunan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde patlayıcılar, mayın ve bubi tuzaklarıyla tehlikeli bölgeler konularında alanında uzman kişiler tarafından eğitim alan kursiyerler, tehlikeli alanda cansız mankenlerin üzerine yerleştirilen bombaların patlatılmasıyla oluşan zararın etkilerini gözlemledi.

Eğitimin sonunda kursiyerlerden başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :