Özel harekat destekli terör operasyonu! Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda eğitim alan terörist dahil 14 şüpheli yakalandı!

Özel harekat destekli terör operasyonu! Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda eğitim alan terörist dahil 14 şüpheli yakalandı!

PKK'ya yönelik İstanbul'da 10 ilçede düzenlenen özel harekat destekli eş zamanlı operasyonda, aralarında Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda eğitim alan bir örgüt üyesinin de bulunduğu 14 PKK'lı yakalandı. Şahısların sorgusu sürüyor

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik İstanbul merkezli yürütülen operasyonda, aralarında Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda eğitim alan bir örgüt üyesinin de olduğu 14 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin talimatıyla Yunanistan'daki terör kampı Lavrion'da silahlı eğitim alarak Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen bir örgüt üyesi ile aynı örgütün gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içinde faaliyet göstererek örgüt kamplarına eleman aktarımı yapan, kırsal alana katılım arayışı içinde bulunan, örgüt mensuplarına güvenli ev temin ederek örgütsel iletişimi sağladıkları belirlenen şahısların yanı sıra, 26 Eylül'de Eyüpsultan'da bir marketin kundaklanması eylemini gerçekleştiren şüphelilerin yerleri tek tek tespit edildi.

İSTANBUL'DA 10 İLÇEDE 20 FARKLI ADRESE BASKIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan teknik ve fiziki takibin ardından dün sabaha karşı harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul'da 10 ilçede 20 farklı adrese ve il dışında 2 yere baskın düzenledi.

Özel harekat timlerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonlarda 14 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi. Bu şüphelilerin saklandıkları ve barındıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütü simgeleyen bez parçası ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Aralarında Yunanistan'daki terör kampı Lavrion'da silahlı eğitim alarak Türkiye'ye giriş yapan bir örgüt üyesinin de yer aldığı 14 PKK'lının polis sorgusundaki ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.