Özel gençlerden Emniyet’e teşekkür

Özel gençlerden Emniyet’e teşekkür

Meram Yaka Yolu üzerinde faaliyetlerine devam eden ve kadrosunu Down Sendromlu gençlerin oluşturduğu Gökcem Konya Down Cafe Restoran çalışanları cadde üzerinde kontrollerini artıran Trafik Ekiplerine ve Emniyet Teşkilatına teşekkür etti.

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından 2016 yılında hizmete açılan ve çalışanlarının %75’inin özel gereksinimli bireylerden oluştuğu Gökcem Cafe & Restaurant korumalı iş yeri olma özelliğiyle ilimizde, hizmet sektöründe çalışan korumalı işyeri olma özelliğiyle ise Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Dernek Başkanı Uğur Devecioğlu, iş yerinin özellikle Down Sendromlu gençler tarafından büyük bir başarı ile ayakta durduğuna dikkat çekerken, “İş yeri olarak bir takım sorunlarımız vardı.

Bunların başında ise Yaka Caddesi’nin oldukça kalabalık ve bir trafiğe sahip olması nedeniyle Down Sendromlu çalışanlarımızın yolun karşısına geçmeleri idi.

Özellikle akşam ve sabah saatlerinde oldukça yoğun olan trafik akışı nedeniyle özel gereksinimli çalışanlarımız mutlaka birilerinin yardımı ile karşı ya geçebiliyorlardı. Bu sorunumuz Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Ekiplerinin iş yerimizin biraz ilerisinde trafik hız kontrollerini artırması ve radar uygulaması ile önemli ölçüde azaldı. Bunun için kendilerine bütün çocuklarımız ve müşterilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Trafik ekiplerimiz büyük bir özveri ile görevlerini yapıyorlar.

Ancak Bu sorunumuzun kesin ortadan kalkması için bu bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından kesinlikle bir hız kesici veya ona benzer bir çalışmayı hayata geçirmesi gerekiyor.

Bu sorunumuzu daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız olan şu an ise Ak Parti Konya Milletvekilimiz olan Tahir Akyürek beye iletmiştik. Şimdi ise yeni göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay beyden bu sorunumuz ile ilgili bir projeyi hayata geçirmesini bu iş yerinde görev yapan özel gençlerimiz adına bir kez daha talep ediyoruz” dedi.

Etiketler :