Özel Enderun Liselerinde Kalite Ve Fedakârlık Başarı Getirdi
Konya’nın köklü eğitim ve öğretim kurumlarından Özel Enderun liseleri bu yıl da başarılarıyla Konya’nın eğitim lokomotifi oldu
Üniversite sınavlarında gösterdiği başarı ve öğrencilere uygulanan başarı formülleriyle eğitimde büyük başarıların öncüsü olan Özel Enderun Liseleri müdürü İlhan YILMAZ Bey konuyla ilgili şu sözleri ifade etti:’’
Toplumun refah içinde yaşaması, o toplumun bireylerine verilen eğitimle mümkündür. Bu da öğretmenin okulun ve verilen eğitimin kalitesiyle doğru orantılıdır.
Eğitim ve öğretimde başarı adanmışlık ister. Adanmış değilseniz başarıyı ufuktan izleyen seyirci olursunuz. Biz Gençlik Eğitim Kurumları ve Enderun Liseleri olarak eğitime kendini adamış bir neferiz. Anadolu insanının geçmişten bugüne uzanan eğitim serüvenini en iyi şekilde irdeleyip bu bilgileri güncelleyerek çocuklarımıza iletmemiz; aynı ivmede kültürel ve manevi kazanımlar için değerler eğitimini yaşayan öğretmenleriyle, ağabeyleri ve ablalarıyla kişisel gelişimi bir bütün halinde sunmamız binaenaleyh ortaya koyduğumuz başarı tablomuz adanmışlığımızın bir göstergesi değil midir? Eğitim kurumlarımızda ve Enderun Liselerinde eğitimdeki verimliliği artırmak için okullarımızın kendine has, sağlam ritüelleri bulunmaktadır. Bu yapılanma içinde Enderun Liseleri kendini hızla güncelliyor, kendini motive eden durumları belirliyor ve aynı hızla bu birikimleri öğrencilere ulaştırıyor. Böylece eğitimde başarıya ulaşmış olmuyor bilakis başarılarını bir kez daha perçinlemiş oluyor.
Alanında uzman öğretmenlerimizin sınıf danışmanlığı yapıyor olmaları, birebir eğitim uygulamalarımız, hafta sonu yapılan etüt çalışmaları, eğitim süresi içindeki eğitim süreç yönetiminin organize edilmesi ve bu yolla; denemeler, konu tarama testleri, yoğun soru çözümleri, en önemlisi ise öğrencilerimizi; kendisiyle, hedefleriyle, amaçlarıyla barışık tutmamız ve başarıya inandırmamız, başarılarımızı zirvede tutmamızı sağlamaktadır.
Eğitim bir nehirdir ve eğitmen ise sandalcı. Eğitim nehrinde sürüklenen amaçsız bir yaprak olmak istemiyorsanız kürekleri sıkı tutar ve iyi asılırsınız böylece yeni oluşumları beklemeye tahammülü olmayan eğitim sisteminde verimli toprak olur yeni nesiller yetiştirirsiniz.’’ dedi