Özel çocuklardan etkinlik

Özel çocuklardan etkinlik

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri 21 Mart Perşembe Günü Meram Yaka'da Gökcem Konya Down Kafe’de gerçekleştirilecek.

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü”  etkinlikleri 21 Mart Perşembe Günü Meram Yaka'da Gökcem Konya Down Kafe’de gerçekleştirilecek.

Bu yıl etkinliklerin oldukça geniş kapsamlı hazırlandığını ifade eden Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Kurucusu Uğur Devecioğlu, “Özel Gereksinimli ve Down Sendromlu gençlerimizin gayretleri ile gerçekleşen programda bu yıl birçok yeniliklere yer verdik. Bunların başında, NEÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin çekimlerini gerçekleştirdiği ve tamamen Özel Gereksinimli Down Sendromlu gençlerimizin oynadığı 5’er dakikalık, ‘Dostluk Kazandı’, ‘Paylaşmayı Öğrenme’ ve ‘Elimi Tut’ isimli Kısa filmlerin gösterimi bu yıl ilk olarak hazırlanan etkinliklerden sadece bir kaçı. Kısa filmlerin yanı sıra Özel Gereksinimli yavrularımızın el emekleri olan sergiler. Konya Garnizon Komutanlığı, Konya İl Jandarma Komutanlığı, Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği gibi önemli kuruluşların destek verdiği yine özel gençlerimizin durumlarını konu alan etkinlikler de yer alacak.

ETKİNLİKLER

-İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan, “Suça Teşvik Edilen Çocukların Korunması” konulu masa.

-İl Emniyet Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan, “Bağımlılık yapan Maddeler ve Ailelerin Bilgilendirilmesi” konulu masa.

-NEÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanın “Çocuklarımızın Sağlığı” konulu masa.

-NEÜ ve SÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan, “Çocuk hakları ve özel gençlerimizin hakları” konulu aileleri bilgilendirme masası.

- NEÜ Gastronomi öğrencileri tarafından hazırlanan , “Ekmek israfı ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi” konulu masa.

-Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Öğretmenleri tarafından hazırlanan, “Özel Gereksinimli Öğrencilerin Eğitimi” konulu masa.

-Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından hazırlanan, Okulda Olması Gerekirken Çocuk yaşta Sanayilerde Çalışan Yavrularımızın karelerinin yer aldığı, “Fotoğraf Sergisi”

Etiketler :