Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un vefatı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un vefatı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Neredeyse 30 yıldır yan yana çalıştığım arkadaşımı kaybettiğim için yas tutuyorum"

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un hayatını kaybetmesinden dolayı yas tuttuğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kerimov’un ölümüyle ilgili Özbekistan halkına taziye telgrafını gönderdi.

Nazarbayev, telgrafında, Kerimov’un ölüm haberini derin üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Kazakistan halkı kardeş Özbekistan halkının acısını paylaşıyor. Neredeyse 30 yıldır yan yana çalıştığım arkadaşımı kaybettiğim için yas tutuyorum." ifadelerine yer verdi.

Kerimov’un Özbekistan’da önemli reformların yapılmasında, ekonominin kalkınması ve refahın artmasında önemli katkıları bulunduğunu ifade eden Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kerimov'un her zaman güvenilir bir ortak olduğunu, iki ülke arasındaki dostluk ve komşuluk ilişkilerin pekişmesinde önemli katkı sağladığını vurguladı.

"İslam Kerimov ile ilgili parlak anılarımız hayatımızın sonuna kadar kalbimizde kalacak." ifadesini kullanan Nazarbayev, Özbek liderin yakınlarına ve Özbekistan halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Özbekistan hükümeti, geçen hafta beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan 78 yaşındaki Kerimov’un bugün hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :