Oyuncu İlyas Salman'ın ifadesine başvurulması

Oyuncu İlyas Salman'ın ifadesine başvurulması

Yönetmen Şahin:- "İlyas Salman'a hiçbir şekilde gözaltına alma işlemi uygulanmamış, hakkında adli bir soruşturma açılmamıştır. İdari yönden kendisinin ve misafirlerimizden bazılarının bilgisine başvurularak bilgi alma tutanağı tanzim etmişlerdir"

AYDIN (AA) - Yönetmen Hamit Şahin, Aydın'da Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait mekanda yasak olmasına rağmen alkol aldığı iddiasıyla ilgili oyuncu İlyas Salman'ın gözaltına alınmadığını, hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını, sadece bilgi amaçlı tutanak tanzim edildiğini belirtti.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada, kentte çekmeyi planladıkları filmin tanıtımı için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Zincirli Han'da oyuncuların da katıldığı tanıtım yemeği düzenlediklerini, burada çeşitli aksaklıkların yaşandığını ileri sürdü.

Yemek esnasında Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin hanın girişinde beklediğini, handan çıkmak isteyen misafirlerin zabıta ile Han Müdürü tarafından "otelden çıkmak yasak” diyerek engellediğini, ihbar üzerine gelen polislerin "İlyas Salman'ın restoran bölümünde misafirlerin yanında alkollü içecek içerek saldırgan davranışlar sergilediği yönünde ihbar aldıklarını" söylediğini iddia eden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Zabıta memurları ile işletme müdürü Uğur Bey'in oyuncularımız başta olmak üzere misafirlerimize karşı sergilemiş oldukları agresif tutum ve davranışlar, Aydın Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin duyarlı hareket etmeleri neticesinde önlenmiştir. Yapılan ihbar gereği, Sayın İlyas Salman emniyet mensuplarınca, Aydın ili Efeler Polis Merkezi Amirliğine davet edilmiş, Sayın İlyas Salman bu davete kendi rızası ile kabul ederek gitmiştir. Efeler Polis Merkezinde İlyas Salman'a hiçbir şekilde gözaltına alma işlemi uygulanmamış, hakkında adli bir soruşturma açılmamıştır. İdari yönden kendisinin ve misafirlerimizden bazılarının bilgisine başvurularak bilgi alma tutanağı tanzim etmişlerdir."

Şahin, açıklamasında Salman'ın kendi rızasıyla alkol raporu alınabilmesi için Aydın Devlet Hastanesine ekiplerle birlikte gittiği bilgisine de yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :