Oyuncak silahla Beinsports binasını basan şüpheliye 12 yıla kadar hapis istemi

Oyuncak silahla Beinsports binasını basan şüpheliye 12 yıla kadar hapis istemi

İstanbul’da Beinsports binasına oyuncak olduğu belirlenen silahla zorla girerek spor yorumcusunu tehdit ettiği iddia edilen şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, 12 yıl 3 aya kadar hapis talep etti.

İstanbul’da 10 Kasım 2025’te Beinsports binasına oyuncak olduğu sonradan tespit edilen silahla giren şüpheli Kemal S. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, spor yorumcusu Güntekin O. ve şirket avukatı Mustafa B. müşteki olarak yer aldı.

“Özür dilemeden buradan çıkmam” dediği belirtildi

İddianamede, şüphelinin elinde silaha benzer bir cisimle binanın acil girişinden içeri girdiği, ofiste oturduğu ve tabancayı bırakması yönündeki uyarılara rağmen “Eşime hakaret etti, özür dilemeden buradan çıkmam” şeklinde ifadeler kullandığı aktarıldı. Polis özel harekât ekiplerinin müdahalesi sırasında sakinleşerek eylemine son verdiği, silahın inceleme sonucunda oyuncak olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Şüpheli: “Amacım eşimi korumaktı”

Şüpheli Kemal S.’nin ifadesinde, eşinin iş yerinde yaşadığı bir tartışmayı öğrendikten sonra içerlediğini, kimseye silah doğrultmadığını ve amacının eşini korumak olduğunu söylediği belirtildi. Güvenlik görevlisine “belimde silah var” dediğini kabul eden şüpheli, eyleminde zarar verme kastı olmadığını savundu.

Güntekin O.: “İtibarım zedelendi”

Müşteki Güntekin O. ifadesinde, olayın yemek siparişi nedeniyle yaşanan bir tartışmanın ardından geliştiğini, şüphelinin iş yerine gelerek silahla tehditte bulunduğunu ve itibarının zedelendiğini belirterek şikâyetçi olduğunu kaydetti. Şirket adına Mustafa B. de davacı ve şikâyetçi oldu.

12 yıl 3 aya kadar hapis talebi

Savcılık, şüpheli Kemal S. hakkında zincirleme şekilde “cebir veya tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal” ve “silahla tehdit” suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianame, değerlendirilmek üzere ilgili mahkemeye gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.