Oyuna giren gol attı! Konyaspor’un Türkiye Kupası’nda oynadığı Karagümrük maçı uzun süre hafızalardan silinmeyecek

Oyuna giren gol attı! Konyaspor’un Türkiye Kupası’nda oynadığı Karagümrük maçı uzun süre hafızalardan silinmeyecek

Türkiye Kupası son 16 turunda Konyaspor, rakibi Karagümrük’le uzun süre unutulmayacak bir maça imza attı. Normal süresi 4-4 biten mücadele uzatmalara gitti. Uzatmalarda Karagümrük bulduğu golle mücadeleden 5-4 galip gelerek Konyaspor'u eledi.

Konyaspor, Türkiye Kupası son 16 turunda Karagümrük’le karşı karşıya geldi. Maçın hemen başında 7’nci dakikada geriye düşen yeşil beyazlılar 11’inci dakikada Ahmed Hassan’la beraberliği yakaladı.

Yağmur altında oynana mücadelede 21’inci dakikada kazanılan penaltıyı Ahmed Hassan kullandı ve takımının ve kendisinin ikinci golünü buldu.

Bu andan sonra Konyaspor kalesinde baskısını artıran Karagümrük, Ahmed Musa’nın golüyle 2-2’yi yakaladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İLHAN PALUT’TAN DOĞRU KARAR

İkinci yarıya iyi başlayan Konyaspor’da 59’uncu dakikada Ahmed Hassan sakatlanarak oyundan çıktı. Bu anda Teknik Direktör İlhan Palut, Amir Hadziahmetovic, Amar Rahmanovic, Konrad Michalak’ı oyuna aldı.

Yine baskısını artıran Konyaspor, Michalak’ın ortasında Amilton’un kafa vuruşunda 60’ıncı dakikada 3’üncü golü bularak öne geçti.

Karagümrük golden sonra baskısını artırdı. Oyuncu değişikliği yapan Karagümrük, oyuna giren Borini’nin ayağından bulduğu golle durumu 3-3’e getirdi.

Ardından Konyaspor ceza sahasında yaşanan karambolde Karagümrük bir penaltı kazandı. Penaltıyı yine Borini attı ve 80’de takımını 4-3 öne geçirdi.

87’de kullanılan serbest vuruşta oyuna yeni giren Guilherme topun başına geçti. Düzgün bir orta yapan Brezilyalı’nın ortasına yine oyuna giren Musa Çağıran kafayı vurarak skoru 4-4’e getiren golü attı.

Maçın normal süresi 4-4 berabere tamamlandı ve uzatma bölümlerine geçildi.

Uzatmalarda Karagümrük, belki de bulduğu ilk pozisyonda Emre Mor'un ayağından üstünlük sayısını bularak çeyrek finale çıktı.

AHMED HASSAN’DAN 2 GOL BİRDEN

Konyaspor’un sezon başı transferlerinden Mısırlı Ahmed Hassan, bu sezon kritik maçlarda attığı gollerle adından söz ettirmişti. Mısırlı golcü Karagümrük karşısında 2 gol atarak büyük moral buldu.

MUSA DA KENDİNE GELDİ

Konyaspor’da her bölgede oynayabilen tecrübeli oyuncu Musa Çağıran da Karagümrük mücadelesine yedek başladı. Tecrübeli oyuncu Konyaspor formasıyla ilk golünü Karagümrük’e attı.

AMILTON ÇOK ÇALIŞTI

Devrearası transfer döneminin en önemli transferlerinden Amilton, Karagümrük mücadelesinde önemli işlere imza attı. Karşılaşma boyunca ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösteren tecrübeli oyuncu Konyaspor taraftarından da tam not aldı.

KALECİLER DONDU

İstanbul’da yağan yağmur ve soğuyan havayla birlikte saha oldukça kötüydü. Bunun yanı sıra topla en az oynayan kaleciler de soğuk ve yağışlı havadan nasibini aldı. İki kaleci de maç boyunca kalelerinde adeta buz kesti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.