Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması

Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince, otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular başladı

BURSA (AA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince (OİB), Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen "7. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması" için başvurular başladı.

OİB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin 12 yıldır üst üste ihracat şampiyonu otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması 22-23 Mart'ta Özyeğin Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde OİB tarafından düzenlenecek yarışma için başvurular alınmaya başlandı.

- Yaratıcı fikri olan herkese açık

Sektörde çalışan profesyonellerden araştırmacılara, akademisyenlerden ilgili dallarda eğitim gören öğrencilere, yaratıcı fikri olan pek çok kişinin katılabileceği etkinlikler için başvurular 2 Şubat Cuma gününe kadar sürecek.

Komponent Tasarım Yarışması'na profesyonel kategoride otomotiv komponent konusunda ilgisi bulunan tüm sektör profesyonelleri, akademisyenler, serbest çalışanlar, Ar-Ge merkezi ve Teknopark çalışanları katılabilecek.

Öğrenci kategorisine ise yurt içinde ve yurt dışında eğitim veren otomotiv sektörüyle ilgili en az iki yıllık ön lisans programları ile mühendislik, endüstriyel tasarım, eğitim ve teknoloji fakültelerinin otomotiv sektörüyle ilgili bölümlerinin lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler başvurabilecek.

- Toplam 225 bin lira ödül

7. Ar-Ge Proje Pazarı'nda dereceye girenlere toplam 100 bin, mansiyon alanlara da toplam 20 bin lira ödül verilecek. Komponent Tasarım Yarışması'nda ise profesyonel kategoride ilk üçe giren adaylara toplam 60 bin, öğrenci kategorisinde de ilk üçe girenlere toplam 45 bin lira ödül dağıtılacak. Ayrıca dereceye girenler Ekonomi Bakanlığı desteğiyle iki yıl süresince yurt dışında eğitim görmeye de hak kazanacak.

OİB, nakdi ödüllere ek olarak projelerin hayat bulması ve yeni girişimciler yetişmesi için İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde dereceye giren projelerin kuluçka merkezinde geliştirilmesine de destek olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :