Otomobilin ezdiği köpeğe vatandaş şefkati

Otomobilin ezdiği köpeğe vatandaş şefkati

Eskişehir'de bir sürücünün otomobiliyle üzerinden geçerek yaraladığı köpeğe yoldan geçen vatandaşlar sahip çıktı - Vatandaşlar tarafından ilk müdahalesi yapılan köpek, tedavi altına alındı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaralanan köpeğe, vatandaşlar yardım eli uzattı.

Alınan bilgiye göre, Kütahya-Eskişehir karayolu Ömür Mahallesinde plakası belirlenemeyen otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan bir köpeğin üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Bu sırada otomobiliyle bölgeden geçen Ümit Önder ve eşi, araçlarını durdurarak yolun ortasında bulunan yaralı köpeği yolun kenarına çekti. Önder çiftiyle çevredeki vatandaşlar da yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaptı.

Ümit Önder, kucağına aldığı yaralı köpeği sakinleştirmeye çalışırken, durumu merkez Odunpazarı Hayvan Sağlığı Merkezine bildirdi.

Yaralı köpek, bir süre sonra söz konusu yere gelen ekipler tarafından sağlık merkezine götürülerek burada tedavi altına alındı.

Önder, köpeğe çarpıp kaçan sürücüye tepki göstererek, "Maalesef sokak köpeklerinin kaderi böyle. Oysa ki onlar da canlı. Olay sırasında eşimle birlikte yoldan geçerken kazayı gördük. Sürücü arkasına bile bakmadan kaçtı gitti. Eşim ve benim dışımda buradaki vatandaşlar müdahale etmese bu köpek burada ölüme terk edilecekti." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :