Otomobil iten profesör Dışişleri Bakanı oldu

Otomobil iten profesör Dışişleri Bakanı oldu

Gazeteci- yazar Gürkan Zengin ilk kitabı “Hoca: Türk Dış Politikası’nda Davutoğlu Etkisi” ile okurlarının karşısına çıktı.

Star Gazetesi köşe yazarı Gürkan Zengin kitabında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ortadoğu’dan Rusya’ya, AB ile ilişkilerden Kıbrıs meselesine kadar attığı adımları bilinmeyenleriyle kaleme aldı.

Kitabına Davutoğlu’na neden “Hoca” dediğini anlatarak başlayan Zengin anlattığı ilyginç bir olayla Davutoğlu’nun tüm kişiliğini gözler önüne seriyor:

“2001 Şubat ayı. Çalıştığım yayın kuruluşunda Editör programını hazırlıyoruz. Ulaştırma servisi o gecenin program konuğunu evinden alıp stüdyoya getirirken araç yolda teklemeye başlıyor, bir süre sonra da duruyor. Şoför arızayı gidermeye çalışırken program konuğu profesör arabadan çıkıp aracı itmeye başlıyor. Şoförümüz biraz mahcup, ‘Aman Hocam, yapmayın etmeyin’ diye müdahale etmeye çalıştıysa da dinletemiyor. Arabayı iten adam Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ydu. O geceki yayından yaklaşık iki yıl sonra ‘Hoca’ Türk dış politikasında ‘İtici Güç’ haline geldi.”

“Son sekiz yıldır Türk dış politikasında bir Davutoğlu etkisi var” diyen Zengin, “Hoca arabayı itmeye devam ediyor” diyor.