Otomobil hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı

Otomobil hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı

Kırklareli’de lüks bir otomobili çalan iki kişi güvenlik kameralarınca kaydedildi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli’de, piyasa değeri yaklaşık 180 bin lira olan otomobili çalan iki kişi güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Alınan bilgiye göre, galeri sahibi Rafet Demirel, Karacaibrahim Mahallesi'ndeki ofisine geldiğinde lüks otomobilinin yerinde bulunmadığını ve iki çelik kasanın açık halde olduğunu görmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.
Polis ekipleri iş yeri ve bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi.
Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anında, başka bir otomobille olay yerine gelen iki kişinin, ellerindeki çantadan çıkardıkları tornavida ve çekiç ile iş yerinin kapısını açarak içeri girip çelik kasaları açtıkları görüldü.
Çelik kasaları açan iki şüpheliden birinin lüks otomobile, diğerinin ise geldiği araca binerek bölgeden uzaklaştığı tespit edildi.
Güvenlik kameralarından bir şüphelinin kimliğini tespit eden Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, sürdürdükleri çalışmalar sonucu lüks otomobili Selimpaşa'da terk edilmiş halde buldu.
Çalışmaları derinleştiren ekipler, şüpheli Sinan Öztürk’ü sahte plakalı çalıntı olduğu belirlenen başka bir otomobille seyir halindeyken Esenyurt'ta yakaladı.
32 suçtan sabıkası olduğu, 7 ayrı olaydan yakalaması olan, bir suçtan ise 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada çok sayıda tornavida, hilti ucu, çekiç, yan keski, el feneri ile elektrik bandı bulundu.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İş yeri sahibi Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 180 bin değerindeki otomobilinin bulunmasında emeği geçen emniyet güçlerine teşekkür etti.
Emniyet güçlerinin gece gündüz demeden İstanbul’da düzenledikleri çalışmalar sonucu otomobili bulduğunu belirten Demirel, şüphelinin de tutuklanarak cezaevine konulmasına sevindiğini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :