"Otomatik Katılıma güven artıyor"

"Otomatik Katılıma güven artıyor"

NN Hayat ve Emeklilik'in yaptırdığı araştırmaya göre, çalışanlar BES'te Otomatik Katılım konusunda bilgilendikçe sisteme daha fazla güveniyor- Temmuzda Otomatik Katılım Güven Endeksi yüzde 31 iken ekimde 20 puanlık artışla yüzde 51 olarak hesaplandı

İSTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik'in yaptırdığı araştırma doğrultusunda çalışanlar, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) Otomatik Katılım konusunda bilgilendikçe sisteme daha fazla güveniyor.

Şirket açıklamasına göre, NN Hayat ve Emeklilik adına Nielsen tarafından ilki temmuz ayında 8 ilde 15 ve üzeri çalışanı olan şirketlerin çalışan ve yöneticileri ile yapılan geniş çaplı Otomatik Katılım Araştırması, sisteme hem çalışanların hem de işverenlerin olumlu baktığını gösterirken, BES'te Otomatik Katılım'a dahil olmak istemeyenlerin veya kararsız kalanların gerekçesinin sisteme karşı güvensizlik olduğunu göstermişti.

Bu sonuçlara göre yürütülen bilgilendirme aktiviteleri sonrasında ekim ayında yapılan araştırma, Otomatik Katılım'ı duyanların ve sisteme güvenenlerin oranında artış olduğunu ortaya koydu. Otomatik Katılım Güven Endeksi oluşturulurken, çalışanların sistemin güvenilirliği ve kalıcılığına olan inançları, emeklilik dönemindeki maddi durumlarına pozitif katkı sağlayıp sağlamayacağına dair görüşleri ve bireysel emeklilik şirketlerinin katılımcıların çıkarlarını gözetip gözetmediğine ilişkin fikirleri sorgulandı.

Temmuzda Otomatik Katılım Güven Endeksi yüzde 31 iken ekimde 20 puanlık artışla yüzde 51 olarak hesaplandı. Araştırma aynı zamanda iletişimde de sık sık ifade edilen ve sistemin en önemli avantajlarından olan devlet katkısının, Otomatik Katılım'a bakışı olumlu yönde etkilediğini de gösteriyor.


-Bilgilendikçe güven artıyor


Araştırma sonuçlarına göre Otomatik Katılıma dahil olmak isteyenlerin oranı giderek artıyor. Sisteme dahil olmak isteyenlerin oranı temmuz ayında yüzde 38 iken ekim ayında yüzde 42 olarak hesaplandı. Bu değişikliği sağlayan temel etken ise mavi yakalılarda temmuz ayına göre olan yüksek artış. Bu sonuç, gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve sistemin avantajlarının şeffaf bir şekilde anlatılmasının, her iki grupta yer alan çalışanların görüşlerini de olumlu yönde değiştirdiğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Otomatik Katılım araştırması, BES'in en büyük sorunu olan sistemden çıkışların önüne geçmek için hem kanun koyucuların hem de emeklilik şirketlerinin, katılımcıların sisteme güvenmelerini ve sistemde kalmalarını sağlamak için rehberlik yapmalarının önem kazandığını göstermişti.

Yeni düzenlemeye göre Otomatik Katılım ile emeklilik planına dahil olduktan itibaren 2 ay içinde herhangi bir maddi kaybı olmadan sözleşmesinden cayabilme hakkı olmasına rağmen temmuz ayında 10 kişiden 4'ü sistemde uzun süreli kalacağını söylerken, ekim ayında 10 kişiden 5'i "uzun süreli kalırım" cevabını verdi.

BES'te Otomatik Katılımın, "emeklilik dönemindeki maddi durumuna pozitif yansıyacağını" ve "hesabı yönetecek bireysel emeklilik şirketinin müşterinin çıkarları doğrultusunda davranacağını" düşünenlerin oranı da artıyor.


-"Hızlıyız, karlıyız ve deneyimliyiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen NN Hayat ve Emeklilik Üst Yöneticisi (CEO) Frank Eijsink, söz konusu araştırmanın, sektör olarak yürüttükleri açık iletişimin ve bilgilendirme aktivitelerinin olumlu sonuçlarını yansıttığını bildirdi.

NN Hayat ve Emeklilik olarak Otomatik Katılım konusunda en doğru bilgiyi vermek ve sistemin avantajlarını, kalıcılığını ve güvenilirliğini anlatmak için iletişim faaliyetlerine yoğun şekilde devam ettiklerini dile getiren Eijsink, şunları kaydetti:

"Otomatik Katılımda neden NN Hayat ve Emeklilik derseniz, cevabım; 'çünkü hızlıyız, karlıyız ve deneyimliyiz' olur. Hızlıyız, çünkü 4 adımlı son derece basit kayıt sistemimizle, mobil ve internet şubemlerizle, yetkin uzmanlarımızla, özel destek hattımız ve yardım masamızla müşterilerimize hizmet sunmaya her an hazır ve istekliyiz. Karlıyız, çünkü 31 Ekim 2016 itibarıyla son 5 yıllık fon performansımıza bakıldığında sektör ortalamasının yüzde 5 üzerinde, altından yüzde 28, avrodan yüzde 18 ve vadeli mevduattan yüzde 4 daha fazla kazandırdığımızı görüyoruz.

Ayrıca sektörün en kapsamlı sadakat programı 'Önce Sen' dünyası ile müşterilerimize mükemmel ayrıcalık ve avantajlar sunuyoruz. Deneyimliyiz, çünkü arkamızda 170 yıllık köklü bir geçmişi, sermaye gücü anlamında Avrupa birincisi, Romanya ve Polonya gibi ülkelerde Otomatik Katılımda pazar lideri olan NN Group var. Bu güçle, Otomatik Katılımda da müşterilerimize en mükemmel müşteri deneyimini yaşatmaya, onlara 'Önce Sen' demeye devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :