Otobüste darp edilen yaşlı çiftin avukatı: Kasten öldürmeye teşebbüstür

Otobüste darp edilen yaşlı çiftin avukatı: Kasten öldürmeye teşebbüstür

Mersin'de, bir otobüs yolculuğunda yaşlı ve engelli bir çiftin darp edilmesiyle ilgili şok edici görüntüler ortaya çıktı. Okul müdürü ve oğlu tutuklandı, idari soruşturma başlatıldı.

Mersin'de, 15 Aralık 2023'te merkez Toroslar ilçesindeki bir otobüste meydana gelen olayda, kalp pili takılı olan ve felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan R.P. (77) ve eşi H.P. (71) isimli yaşlı çift, okul müdürü İ.T. ve oğlu A.O.T. (17) ile tartışmıştı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte müdür ve oğlu, yaşlı çifti darp etmişti. Bu korkunç olay, otobüsün güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

15 Aralık 2023'te yaşanan bu trajik olayın ardından, 17 Ocak 2024'te okul müdürü İ.T. tutuklandı ve olaya karıştığı belirlenen oğlu A.O.T. ise 28 Şubat 2024'te yeniden gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı. Müdürün tutuklanmasıyla birlikte, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da idari tahkikat başlatıldı.

Olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte büyük bir infiale yol açtığı belirtilirken, avukatlar da süreci yakından takip ettiklerini ve görevsizlik itirazında bulunacaklarını dile getirdi. Avukatlar, suçun niteliğinin kasten öldürmeye teşebbüs olduğunu savunurken, dosyanın ağır ceza mahkemesine taşınması için çaba harcayacaklarını vurguladı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayla ilgili açıklamasında, okul müdürünün tutuklanması üzerine açığa alındığını ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

Olayın ardından ortaya çıkan görüntüler, toplumda büyük bir infiale yol açarken, adaletin yerini bulması için sürecin titizlikle takip edileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.