"Otobüs sevdası" koleksiyona dönüştü

"Otobüs sevdası" koleksiyona dönüştü

Afyonkarahisar'da babasının yazıhanesinde 15 yaşında bilet satarken başlayan "otobüs" sevdasıyla maket biriktiren Tufan Yaşık, şehirlerarası yolculuk yapan 300 firmaya ait otobüs maketi ile koleksiyon oluşturdu- Yaşık:- "Koleksiyonum benim için mesleki bi

AFYONKARAHİSAR (AA) - ARİF YAVUZ - Afyonkarahisar'da 20 yıl önce babasının yazıhanesinde bilet kesmeye başlayan Tufan Yaşık, şehirlerarası yolcu taşıyan 300 civarında firmaya ait otobüslerin maketleri ile koleksiyon oluşturdu.

Koleksiyonunu, otogarda babasından devraldığı yazıhanesinde sergileyen 35 yaşındaki Yaşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır otobüs firmalarına bilet kestiğini, zamanla meraka dönüşen otobüslerin maketlerini toplamaya başladığını söyledi.

Koleksiyonuna Afyonkarahisar-Akşehir arasında çalışan ve 1960'lı yıllarda halk arasında "Nuh'un Gemisi" diye adlandırılan Sauer model burunlu otobüsle başladığını belirten Yaşık, şunları dile getirdi:

"1998 yılında oyuncak uzaktan kumandalı otomobiller gördükçe, 'Bunların otobüsleri de var mı?' diye bende bir merak başladı. Babam yazıhane işletiyordu. Yanına gidip geldikçe otobüslere ilgim daha da arttı. Severek yaptığım bir iş olduğu için hobi olarak otobüs maketleri toplamaya başladım."

İnternet üzerinden satın aldığı ve yurt dışından özel getirttiği maketler ile koleksiyonunun zenginleştiğini anlatan Yaşık, "Türkiye’nin yollarında son 20 yıldır görmüş olduğumuz yaklaşık 300 parçadan oluşan otobüs ve firmalarıyla özdeşleşmiş araçların maketlerini koleksiyona dönüştürdüm." dedi.

- Sadece şehirlerarası çalışan otobüsleri biriktiriyor

Yaşık, koleksiyonunun şehirlerarası çalışan ve Türkiye tarihine ışık tutan otobüsler ile geçmiş zamanlarda kullanılan araçlardan oluştuğunu vurgulayarak, "Ülkemizin 81 ilinde hangi otobüs firması varsa, maketlerini koleksiyonuma almaya çalıştım." diye konuştu.

- Otogarda sergilemek istiyor

Koleksiyonundaki maketlerin kendisi için maddi yönünden çok manevi değerinin yüksek olduğuna işaret eden Yaşık, kötü alışkanlıklara bütçe ayırmak yerine hobisine para harcadığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Otobüs koleksiyonunu ilerleyen süreçte Afyonkarahisar Otogarı içerisinde ayrılacak bir bölümde sergilemek istediğini ifade eden Yaşık, şöyle dedi:

"Koleksiyonum benim için mesleki bir sevda, aşk. Biz otobüslerin arasında mutlu oluyoruz. Yeri geldiğinde yazıhaneme çıkıp otobüslerle ilgilenerek stres atıyorum. Bunları düzenlerken, bakımını yaparken kendimi rahatlatıyorum, yenileniyorum. Koleksiyonum uzun soluklu devam edecek."

Yaşık, iş yerine gelen otobüs firması yetkilileri ve arkadaşlarının koleksiyonuna ilgi gösterdiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :