Otobüs kazasının yaralıları o anları anlattı

Otobüs kazasının yaralıları o anları anlattı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı. Vali Pehlivan, kaza bölgesinde incelemelerde bulunarak hastaneyi ziyaret etti.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde D-400 karayolunda meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, olayın ardından Silifke Devlet Hastanesine gelerek Başhekim Ali Güngör'den kazazedeler hakkında bilgi aldı.

Kazanın detaylarını paylaşan Vali Pehlivan, otobüsün Yenikaş Mahallesi Sarıyar Tüneli çıkışında bariyere çarparak şarampole devrildiğini ifade etti. Pehlivan, yaralıların ilk etapta en yakın hastanelere sevk edildiğini belirterek, Silifke Devlet Hastanesine 21 yaralının getirildiğini söyledi. Durumu ağır olan 9 yaralının Mersin merkezdeki hastanelere sevk edildiğini ve şu anda Silifke Devlet Hastanesinde 6 kazazedemin müşahede altında olduğunu dile getirdi.

Vali Pehlivan, kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini vurgularken, hastane ziyaretine İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ve Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Güngör de eşlik etti.

Kazadan kurtulan yaralılar ise hastanede verdikleri ifadelerde, şoförün hatası nedeniyle yaşanan kazayı anlattı. Kaza anını hatırlatan bir yolcu, tünel çıkışında virajı alamayan otobüsün şarampole devrildiğini aktararak yaşadıkları dehşeti paylaştı.

Hastanede tedavi gören bir diğer yolcu ise, şoförün hızlı ve dikkatsiz sürüşüne dikkat çekerek, yaşanan facianın sorumlusunun şoför olduğunu belirtti. Vali Pehlivan'a, kazanın en ince ayrıntısına kadar incelenmesi çağrısında bulunan bir başka yaralı ise olayın sorumlusu olarak şoförü gösterdi.

Kazayla ilgili detaylı soruşturmanın devam ettiği bildirilirken, kurtulan yaralılar Silifke Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.