ÖSYM KPSS Soru- ve Cevapları (2014 KPSS Tercih-İşlemleri-KPSS-Önlisans)

ÖSYM KPSS Soru- ve Cevapları (2014 KPSS Tercih-İşlemleri-KPSS-Önlisans)

ÖSYM 2014 KPSS soruları, KPSS cevapları, KPSS soru ve cevapları açıklanacak mı? ÖSYM KPSS Soruları ve cevapları ne zaman açıklanıyor? 2014 KPSS tercihleri.

ÖSYM 2014 KPSS soruları, KPSS cevapları, KPSS soru ve cevapları açıklanacak mı? ÖSYM KPSS Soruları ve cevapları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM 2014 KPSS Soru ve Cevap Anahtarı Burada olacak. ÖSYM KPSS 2014/1 KPSS sınav soruları KPSS soruları KPSS tercihleri, KPSS sınav sonuçlarını sitemizden ÖSYM ile eş zamanlı takip edebilirsiniz. KPSS soru ve cevap anahtarı henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Soru ve cevap anahtarı açıklandığı an alt kısımdan vereceğimiz linke giriş yaparak soruları ve cevapları ulaşabilirsiniz.

KPSS SINAV SORU VE CEVAPLARI BURADA OLACAK


















KPSS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI



KPSS Tercihleri ve Tercih Süresi
Bu bilgi sistemi tercihte bulunacak adaylara yapacakları tercihlerde yardımcı ve bilgilendirmeye yönelik olup, adayların 23/06/2014 tarihinde www.osym.gov.trinternet adresinde yayımlanacak olan 2014/1 KPSS Tercih Kılavuzunu dikkatlice okumaları ve tercihlerini bu Kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.
 

KPSS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'DEN FLAŞ AÇIKLAMA
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), hafta sonu yapılan kamu personel seçme sınavında (KPSS) Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının, kılavuza aykırı olduğunu kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, bugün bazı basın organlarında 5 Temmuz sabah oturumunda uygulanan 2014-KPSS lisans sınavının genel yetenek ve genel kültür testi kısmında kılavuzda belirtilen müfredata uyulmadığı ve Atatürk ilke ve inkılaplarından az sayıda soru yöneltildiği iddialarına yer verildiği bildirildi.

KPSS'de sorulacak testlerin kapsamları ve ağırlıklarının Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri gereğince Devlet Personel Başkanlığı ile belirlendiği ifade edilen duyuruda, müfredat diye bahsedilen "test kapsamları" ile bir test içindeki test konuları ve ağırlıklarının, kaynağını doğrudan kanun veya yönetmelikten değil Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM tarafından yapılan çalışmadan aldığı kaydedildi. İddia edildiği gibi bir mevzuat hükmüne aykırılıktan bahsetme imkanının bulunmadığı ifade edilerek şunlara yer verildi. "Diğer taraftan bahsi geçen sınavın genel kültür kısmının tarih testleri ağırlığı yaklaşık yüzde 45 olup bunun yaklaşık yüzde 5'i Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletlerinden, yaklaşık yüzde 15'inin Osmanlı devletinden, yaklaşık yüzde 20'sinin Atatürk ilke ve inkılaplarından, yaklaşık yüzde 5'inin ise çağdaş Türk ve dünya tarihinden sorulması öngörülmüş, bu değerlere tekabül eden Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 soru yöneltilmiştir. Sınav kılavuzunda da oranların yaklaşık değerler olduğu açıkça belirtilmiş olup her yıl bu soru adedi 10-14 arası oluşmakta. Bu sınavda da Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının kılavuza aykırı olduğunu kabul etmek mümkün değil." (AA)

2014 KPSS Yerleştirme Sonuçları 
Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.  ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, ""  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı.

KPSS BAŞVURU ÖSYM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS LİSANS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİ FORMU

KPSS BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

ÖABT/DHBT İÇİN ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

2014 Yerleştirme Takvimi

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS SINAV KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

KPSS ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYIN

 

KPSS sistemi sil baştan...


Yeni uygulama ile toplu sınav kaldırılacak. Her bakanlık kendi sınavını yapacak. Kamuda ilk defa görev alanlar atandıkları yerde en az 3 yıl görev yapacak. Hükümet, kamuya eleman alımından, memur tayinlerine k adar birçok konuyu içeren değişiklik için düğmeye bastı. İlk etapta Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sistemi değiştirilmesi gündeme geldi. 17 Aralık operasyonu ile birlikte ortaya çıkan devlet içindeki paralel yapı tartışmaları kapsamında KPSS sınav sorularının da bu yapı tarafından sızdırıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Devlet Personel Başkanlığı bu iddiaları araştırmak ve yeni bir sınav sistemi getirilmesi için çalışma başlattı. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu'nda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bu konuda bir sunum gerçekleştirdi.
Edinilen bilgilere göre, KPSS sistemi sil baştan değişecek. Toplu sınav ve alan sınavları yerine her bakanlık kendi sınavını yapacak. Soruların sızdırılması ihtimaline karşı yeni tedbirler alınacak.
Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere dezavantajlı bölgelere atanan memurların kısa süre içinde tayin istemelerinin önüne geçilecek. Bunun için, kamuya ilk defa atanacaklar 3 yıl geçmeden başka bir yere tayin isteyemeyecek. Yapılacak önemli bir düzenleme de kurumlar arası nakil ve atamalar konusunda olacak. Bu tip nakil ve atamalara sınırlama gelecek. Herhangi bir kurumda göreve başlayan kişinin sadece bir kez kurum değiştirme hakkı olacak.  Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ


ÖSYM'den flaş KPSS açıklaması!
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmesi gerektiğini bildirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi sabah oturumu"na katılması zorunlu olacak. OABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri, 5 Mayıs'ta başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 1 Nisan 2013 tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girme zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvurması gerekiyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler