''Osmanlı'yı arkadan Yahudi vurdu!''

''Osmanlı'yı arkadan Yahudi vurdu!''

Doç. Dr. Caner Arabacı, “Filistin Cephesi’nde Osmanlı’yı arkadan Yahudi vurdu” dedi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fak. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı, Filistin ve Süveyş Kanalı cephesinde Osmanlı’yı arkadan Arap’ların değil, Yahudi’lerin vurduğunu söyledi. Konya Aydınlar Ocağı’nın Çarşamba günleri düzenlediği Tarih Sohbeti’nde konuşan Doç. Dr. Caner Arabacı, İsrail’in kuruluş süreci ile Süveyş Kanalı Cephesi hakkında konuştu. Tarihçi Arabacı, Yahudiler’in Filistin’e göçlerinde Hitler’in Almanya’sı ve Musolini’nin İtalya’sı ile İngiltere’nin büyük rol oynadığını belirterek “Yahudiler, Avrupa’dan Orta Doğu’ya bilinçli olarak gönderiliyorlar. 1. Dünya Harbi’nde Filistin bölgesine gönderilen Yahudi yerleşimcilerin oranı yüzde 4’e ulaşıyor. Bu, o dönemde küçümsenecek bir rakam değildir. Osmanlı 1883’de, bu bölgeye yönelik Yahudi göçleriyle ilgili son dönemde çeşitli önlemler almasına rağmen bu pek etkili olmamış ve yasaklar delinmiştir” dedi.

Katolik ve Ortodoks Avrupa ülkelerinin dini bir saikten dolayı Yahudi’lere düşman olduklarını ve Musevilik’ten dolayı onlarla pek hoşnut olmadıklarını dile getiren Arabacı, Gelenekçi Siyonizm ile Mesihci Siyonizm’den ayrı olarak en tehlikeli olanının Teoder Herz’in Viyana’da kurduğu Siyasal Siyonizm olduğuna kaydetti. Çarlık Rasya’sının Orta Asya’dan 1893’de 3 milyon Yahudi’yi göçe zorladığını ve bu göçlerin Osmanlı’yı büyük ölçüde zora soktuğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Arabacı, Filistin Cephesi ile Süveyş Kanalı’nda Osmanlı’yı arkadan, İngiliz Ordusuna katılan Yahudiler’in vurduğuna dair şunları söyledi: “Batılı tarihçilerin yazdığı ve söylediği gibi Filistin Cephesi ve Süveyş Kanalı operasyonunda Osmanlı’yı arkadan Araplar değil, Yahudiler vurmuştur. İngiliz askerlerinin içinde 5 bin Yahudi bize karşı savaştı. Bu gerçeği tarih kitaplarında bulamazsınız.

Bu gerçekler Mason olan Falih Rıfkı Atay’ın Ateş ve Güneş adlı kitabı ile Cevat Rıfat Atilhan’ın Musa Dağı adlı eserinde açık bir şekilde anlatılıyor. Tarihçiler, tarih kitaplarında Yahudi İhaneti’ni neden işlemiyorlar da ha bire “Osmanlı’yı Araplar arkadan vurdular” yalanına başvurarak onun propagandasını yapıyorlar dersiniz? Bizleri yıllarca böyle aldatmadılar mı? Mısır Cephesi’nde Şerif Hüseyin, İngilizler’in oyununa gelerek Osmanlı’yı arkadan hançerlemişti. Filistin Cephesi’nde ise Yahudiler hançeri Osmanlı’nın sırtına sapladı. 700 Yahudi Çanakkale Savaşı’nda da Osmanlı’ya karşı savaşmıştı. İsrail’in kuruluşunda sadece İngiliz eli yoktur. Hitler’in Almanya’sı ile Musoli’nin İtalya’sı da vardır. Hatta 1930’larda Türkiye’de uygulanan Varlık Vergisi’yle zengin ve varlıklı Yahudi aileleri korkutularak kaçırılmıştır.”