Osmanlı Subayı ABD'de sinemalarda

Osmanlı Subayı ABD'de sinemalarda

Hollywood yapımı Osmanlı Subayı Amerika’da 300'e yakında sinemada gösterime girdi

NEW YORK (AA) - 1. Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da geçen, ABD'li hemşirenin Osmanlı subayı ile yaşadığı aşk hikayesini konu alan "The Ottoman Lieutenant" (Osmanlı Subayı) filmi ABD'de sinemalarda gösterime girdi.

Türk-Amerikan ortak yapımı Hollywood filmi Osmanlı Subayı, ABD'de ilk etapta 200'den fazla bölgede 300 civarında sinemada izleyicilerle buluştu.

Film, Birinci Dünya Savaşı'nın eşiğinde, Amerikalı hemşire Lillie'nin (Hera Hilmar) hikayesini anlatırken, "egzotik" dekor ve sahneleriyle, eski moda filmlere modern bir geri dönüş olarak öne çıkıyor.

Y Production, Eastern Sunrise Films ve Aurora Productions ortak yapımı olan ve dağıtımını Paladin firmasının yaptığı filmde, Türk, Hollandalı, İzlandalı, İngiliz ve Amerikalı oyuncular rol aldı.

İzlandalı sinema oyuncusu Hilmar'ın canlandırdığı Amerikalı hemşire Lillie Rowe'un bakış açısıyla onun ağzından anlatılan filmin ilk sahnesinde, hemşire Lillie, 1914'te Pensilvanya'nın Philadelphia kentinde vücudunun boyun kısmından kanlar akan siyahi Amerikalı bir adama yardım etmeye çalışıyor.

İdealist genç kadın Lillie, Amerikalı doktor Jude Gresham (Josh Hartnett) ile tanıştıktan sonra onun görev yaptığı Van'daki Amerikan hastanesinde çalışmak üzere ırkçılık gibi adaletsizliklerden bıkarak ABD'yi terk ediyor.

İstanbul'da vardığında Osmanlı ordusundaki İngilizce konuşan yakışıklı teğmen İsmail Veli ile tanışan Lillie, filmdeki açılış konuşmasında "Dünyayı değiştireceğimi düşündüm ama dünya beni değiştirdi." ifadesini dile getiriyor.

Lillie, ABD'yi terk edip Osmanlı topraklarına geldikten sonra Van'da Osmanlı subayı İsmail'le aşk yaşıyor. Osmanlı Subayı İsmail'i, Game of Thrones’ta oynayan Hollandalı sinema oyuncusu Michiel Huisman canlandırıyor.

Filmde, ABD'li doktor Garrett Woodruff'u Oscar Ödüllü 73 yaşındaki İngiliz oyuncu Ben Kingsley oynarken, Türk oyuncular Haluk Bilginer "Halil Bey" ve Selçuk Yöntem de yüksek rütbeli bir Osmanlı askeri "Melih Paşa" karakterinde rol alıyor.

1 saat 40 dakika süren filmin yapımcılığını Stephen Brown, Alinur Velidedeoğlu, Güneş Çelikcan ve Merve Zorlu'nun yaptığı filmin yönetmenliğini Joseph Ruben yaptı.
Jeff Stockwell'in senaryosunu yazdığı, müziklerini Geoff Zanelli'nin yaptığı Osmanlı Subayı'nın fragmanı 14 Şubat Sevgiler Günü'nde yayınlanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :