Osmanlı Mutfağı Armağan Koleji’nde tanıtıldı

Osmanlı Mutfağı Armağan Koleji’nde tanıtıldı

Özel Armağan Koleji, İlgi Hazır Yemek Fabrikası Cafer Baran ile öğrencilere Osmanlı Mutfağını tanıttılar.

İlgi Hazır Yemek Fabrikası Sahibi Cafer Baran ‘’ 700 yıl egemenliğini sürdürmüş olan Osmanlı Devleti’nin geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğu aşikar. Bizde bu vesile ile bu köklü geçmişimizi Armağan Koleji’nde öğrencilerimize tanıtmak istedik. Osmanlı mutfağının ve yemek kültürünün özelliklerini, tarihsel, kültürel birikiminin verdiği çeşitlilik ve coğrafyanın ve iklimlerin verdiği zenginlik ,denizlerin, göllerin getirdiği bereketle birlikte incelemek ve düşünmek gerekiyor. Osmanlı yemekleri, her zaman sofraların baştacı olan çorbalarla başlıyor. Sağlıklı yemeklerin birincisi kabul edilen çorbalar et suyu, tavuk suyu, yoğurt; balık çorbaları da balık suyu ile zenginleştiriliyor ve pirinç, bulgur, tarhana unu, kuru ve taze sebzeler ve sebze kökleriyle kaynatılarak yapılıyor. Ve adeta, mideleri kendinden sonra gelecek yiyeceklere hazırlamak ve hazmettirmek için görevlenmiş sayılıyor. Sağlıklı nesillere sağlıklı yiyecekler yakışır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize afiyet olsun ‘’dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Serap Erdem ‘’ Kültürümüzü ve değerlerimizi koruma ile ilgili çeşitli etkinlikler üretiyoruz. Her alanda kültürel değerlerimizin aktarılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmada da bize hizmet sunan Cafer Baran’a teşekkür ederiz’’.dedi.
Armağan Koleji öğrencileri Osmanlı Mutfağı tanıtım resimlerini inceleyerek yemeklerini yediler. Osmanlı Mutfağını tanıttıkları için Armağan Koleji ve İlgi Hazır Yemek Fabrikası Cafer Baran’a teşekkür ettiler.