Osmaniye'nin Büyükşehir Haritası Tartışma Yarattı

Osmaniye'nin Büyükşehir Haritası Tartışma Yarattı

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in, Dörtyol ve Erzin’i de kapsayan büyükşehir haritasını paylaşması sosyal medyada tartışma başlattı. Paylaşım, Dörtyol halkını ikiye böldü.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya üzerinden Dörtyol ve Erzin ilçelerini de içine alan temsili bir büyükşehir haritası paylaştı. Haritaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yakın gelecekte Osmaniye’ye dönüş, tarihimize saygının gereğidir" ifadelerini kullanan Başkan Çenet, Osmaniye’nin büyükşehir olması gerektiğine ve yeni bir deniz ticaret hattı açılacağına da dikkat çekti.

Bu paylaşımın ardından özellikle Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan vatandaşlar arasında fikir ayrılığı oluştu. Bazı vatandaşlar Osmaniye’ye bağlanmayı desteklerken, bazıları ise Dörtyol’un Hatay’a bağlı kalması gerektiğini savundu.

Osmaniye'nin Büyükşehir Haritası Tartışma Yarattı

"Dörtyol Hatay’ın parçasıdır"

66 yaşındaki Dörtyollu Alaattin Aslan, “Dörtyol'un Hatay'da kalmasını istiyoruz. Ailem Dörtyol'un kurucularındandır. Eskiden Osmaniye’ye bağlıydık çünkü o dönemde Hatay Türkiye’ye katılmamıştı. 1939’da Hatay Türkiye’ye katılınca Dörtyol da Hatay’a bağlandı. Bugün halen bu konu gündeme geliyor ama biz Hatay’da kalmak istiyoruz” dedi.

"Hataylı olmaktan gurur duyuyorum"

Mehmet Şadi Ünal da tartışmalar hakkında konuşarak, “Ben Osmaniye'ye bağlanmak istemiyorum. Hataylı olmak benim için gurur ve onur kaynağı. Konu ara sıra gündeme geliyor ama biz Hataylı kalmak istiyoruz. Bu bir onur meselesi” ifadelerini kullandı.

Osmaniye'nin Büyükşehir Haritası Tartışma Yarattı

"Osmaniye büyümek istiyorsa Andırın'ı alsın"

76 yaşındaki İsmail Sarı ise daha sert ifadelerle tepkisini dile getirerek, “Osmaniye büyümek istiyorsa, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesini alsın. Dörtyol, bu memleketin temel taşıdır. Suriye'nin Türkleşmesi açısından stratejik önemi vardır. Dörtyol, Hatay’da kalmalıdır” şeklinde konuştu.

"Gençler için Osmaniye daha avantajlı olabilir"

Öte yandan bazı gençler ise Osmaniye’ye bağlanma fikrine sıcak bakıyor. 18 yaşındaki Meryem Sebektaş, “Osmaniye’ye mesafe olarak daha yakınız. Gençler için daha fazla imkan sağlanabilir. Ulaşım kolaylığı, iletişim avantajı ve hizmet kalitesi açısından Osmaniye’ye bağlanmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Osmaniye'nin Büyükşehir Haritası Tartışma Yarattı

Resmi adım atılacak mı?

Tartışmaların gölgesinde vatandaşlar, konuya dair resmi bir girişim olup olmayacağını merak ediyor. Dörtyol’un Hatay kent merkezi Antakya’ya 95 kilometre, Osmaniye’ye ise sadece 35 kilometre uzaklıkta olması da dikkat çeken detaylardan biri.

Başkan Çenet’in sembolik haritası ve açıklamaları, Osmaniye’nin büyükşehir olma hedefiyle birlikte bölge siyasetinde yeni bir gündem oluşturdu. Ancak bu gündemin ne kadar somut adımlarla destekleneceği ilerleyen süreçte netleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.